Samsung: YouTube HDR frissítés a 2016-os UHD TV-khez

1. Oldal

Egy hónapja működik a beígért YouTube HDR videostreaming és a Samsung már ki is adta a 2016-os SUHD és UHD TV-ihez azt a frissítést, ami az ilyen tartalmak nézéséhez szükséges.


A YouTube HDR videók megtekintéséhez a VP9-Profile 2 tömörítési formátum hardveres dekódolása szükséges, amit a 2016-os Samsung SUHD, UHD TV-k már támogatnak, de a 2015-ös modellek még nem.

Samsung KS9800-SUHD_TV.jpg
Ahogy azt ígérték, a Samsung december 7-én kiadott egy firmware frissítést, ami lehetővé teszi a YouTube HDR videók megtekintését. Ha a frissítés (verziószáma: 1154.0) még nem jelent volna meg interneten át, akkor az letölthető a Samsung terméktámogató oldaláról, és kicsomagolva egy USB tárolóról installálható a TV-re.

A YouTube HDR a KS9, KS8 és KS7 szériák készülékein igazoltan és a KU6XXX modelleken is valószínűleg működik. A 1154.0 verziójú frissítés ezekre a TV-kre is vonatkozik.

Sok HDR tartalom még nincs a YouTube-on, de néhány nagyon jó megtalálható a HDR Launch Playlist weboldalon. A YouTube HDR általában nagyon jó minőségű képet nyújt, mert lényegesen magasabb bitsebességet alkalmaz, mint a Netflix és az Amazon 4K/HDR szolgáltatásai, feltéve, hogy elég gyors az internetkapcsolat.

A Sony és az LG is készül hasonló frissítésre bizonyos 2016-os TV-ikhez, de ha a YouTube HDR-t nem kompatibilis TV-n akarjuk megtapasztalni, csatlakoztathatunk hozzá egy Chromecast Ultra eszközt.

Kapcsolódó linkek:

A Samsung a QD Vision megvásárlását tervezi
A Samsung megveszi a HARMAN International-t
Samsung: technológiafejlesztés a 2019-re kész a QLED TV-ig
YouTube: működik a beígért HDR video streaming támogatás
Chromecast Ultra: eszköz 4K, HDR és Dolby Vision támogatással
YouTube: új megjelenés TV-n, konzolon és médialejátszón
Samsung: a 2016-os SUHD TV-k jellemzőiről
YouTube: 2016-ban már lesz HDR támogatás is
YouTube: már 8K felbontású is lehet a videofolyam
YouTube: 4K videók már magas képsebességgel is
YouTube: javuló képminőség a Flasht felváltó új megoldással
YouTube 4K videók VP9 tömörítést támogató 2015-ös TV-ken
YouTube: már másodpercenkénti 48 és 60 képkockás videóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .