A Warner cáfol a Blu-ray kizárólagossággal kapcsolatban

1. Oldal

Dan Silverberg a Warner nagyfelbontású médiáért felelős alelnöke Blu-ray Fesztiválon tett múlt heti nyilatkozatát a stúdió szerint „rosszul idézték és félremagyarázták”. A Microsoft is cáfolta az ellene irányuló vádakat.

Warner.jpgEgy hete számoltunk be róla, hogy a Warner alelnöke Dan Silverberg állítólag úgy nyilatkozott, hogy a stúdió jelenlegi mindkét nagyfelbontású lemezformátumot támogató stratégiája megváltozhat. Mivel mindez a „Blu-ray Fesztivál” elnevezésű rendezvényen hangzott el, és a vezető külön hangsúlyozta stúdiója Blu-ray megjelenéseinek sikerét, és elkötelezettségét a formátum iránt, ezért szinte azonnal találgatások kaptak lábra a Warner jövőbeli esetleges kizárólagos Blu-ray támogatásával kapcsolatban.

Néhánynapos hallgatást követően e hét elején a Warner PR osztálya hivatalosan reagált, miszerint Dan Silverberg szavait „rosszul idézték és félremagyarázták”.

A helyzet további tisztázása érdekében Jim Noonan a Warner stratégiai reklám és kommunikációs vezetőalelnöke a High-Def Digest-nek a stúdió nagyfelbontású formátumokkal kapcsolatos álláspontjának eltolódásáról szóló pletykákat az alábbiakkal zárta le. „Azt mondhatom önöknek, hogy a Warner álláspontja nem változott, és tudom, hogy Dan (Silverberg) sem szándékozott mást sugallni. Mi mind a két formátumot támogatjuk, és sem ennek a politikának a megváltoztatásáról nem döntöttünk, sem bármely ilyen bejelentés nem várható, vagy lenne tervbe véve.”

Ami azt a spekulációt illeti, hogy a stúdió megvárja a 4. negyedéves eladási eredményeket mielőtt a formátum exkluzivitást bejelentené – talán akár a januári CES-en -, Noonan kizárta az ilyen rövidtávú eshetőséget.

„Mint minden jelentős cég, mi mindig üzletünk minden szempontját figyelembe véve tekintjük át stratégiánkat, ahogy azt a bölcs cégek teszik. Nem tudom megmondani, mi történik öt, tíz év távlatában. De most a Warner Bros. nem döntött úgy, hogy változtat az irányon. Mind a két formátummal együtt vagyunk, és ahogy a múltban a HD DVD-t és a Blu-ray-t támogatva folytatjuk (az új és a katalógus kiadványok erős kínálatával).”

A Microsoft is reagált Mike Dunn a 20th Century Fox elnöke részéről a céget ért burkolt vádakra, miszerint a formátumháború fenntartásával, az a bizonytalan fogyasztók internetes médiaeladás felé fordulására játszik. Kevin Collins a Microsoft fogyasztói médiatechnológiai csoportjának igazgatója szerint „A (Blu-ray) tábor állításai a Microsoft által vágyott formátumháborúval kapcsolatban alaptalanok. A Microsoft-nál több mint 100 ember dolgozik a HD DVD interaktivitásán, és hisszük, hogy a HD DVD a következő generációs optikai formátum.”

Collins azt is elmondta, hogy cége HD DVD melletti döntése mögött tisztán pragmatikus megfontolások állnak, mint az alacsonyabb lemezgyártási költség és a szabványosított menedzselt másolás, mely a digitális szerzői jogvédelem veszélyeztetése nélkül teszi lehetővé a fogyasztóknak az általuk megvásárolt tartalmak feletti jogaik gyakorlását.

Kapcsolódó linkek:

Érdekes nyilatkozatok és bejelentések a Blu-ray Fesztiválon
Megoldás a Blu-ray és HD DVD közti formátumháborúra?
Blu-ray és HD DVD vezetők eszmecseréje a DisplaySearch konferenciáján
Miért lassabb a vártnál a Blu-ray Disc és HD DVD eladás?
IFA 2007 hírek: a Warner hűséges marad a Blu-ray-hez
Paramount/DreamWorks: a jövőben kizárólag HD DVD-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .