Samsung: az óriás Q9 QLED TV az IFA 2017-en debütál Európában

1. Oldal

A Samsung legkorszerűbb QD technológiájú és legnagyobb 223 centis Q9 QLED TV-je még csak Dél-Koreában és az USA-ban kapható, Európában viszont csak a jövő heti berlini IFA 2017 alkalmával mutatják be a nagyközönségnek.


A Samsung QLED TV-k közül már idehaza is kapható a 164 centis (65 inch) Q9 csúcsmodell. A Q9 széria nagyobbik 223 cm (88 Inch) képátlójú modelljét azonban egyelőre csak Dél-Koreában és az USA-ban lehet megvenni, utóbbiban 20.000 $ (kb. 5,1 millió Ft) áron kínálják.

Samsung_223cm_ Q9_QLED_TV.jpg
Az óriás síkpaneles Q9 QLED TV a legkorszerűbb kvantumpötty (QD) technológiával és nagyteljesítményű él LED megvilágításával jelenleg a legnagyobb, „teljes DCI-P3 színtérfogat” reprodukálására és 2.000 nit csúcsfényesség elérésére képes. A készülék VA LCD paneljének kettős pixelstruktúrája révén az eddigieknél sokkal szélesebb szögből nézhető a kép színtorzulás és kontrasztcsökkenés nélkül.

A Samsung csúcstévéje természetesen 4K felbontású és támogatja a HDR10 valamint a márka által kidolgozott nyílt HDR10+ továbbá a HLG) nagy dinamikatartományú formátumok megjelenítését is.

A készülék szinte a fal síkjába szerelhető fel egy úgynevezett „No-gap” (résmentes) fali tartóval. A hangrendszert, a vevőegységet és az elektronika jó részét valamint a ki-, bemeneteket tartalmazó külön „One Connect Box” akár 50 m távol is lehet a TV képernyőjétől, a kettőt pedig egy 1,8 mm vastag „Invisible Connection”, azaz „láthatatlan” száloptikai kábellel köti össze.

A Q9 óriástévéje is a márka saját Tizen Smart TV platformjának legújabb verziójával kínál korszerű felhasználói kezelőfelületet, különböző alkalmazásokat és azokon keresztül hozzáférést a legkülönbözőbb online streaming tartalomszolgáltatásokhoz. Előzetes hírek szerint az IFA 2017 alkalmával a Samsung elindítja „TV+” szolgáltatását, ami a lineáris TV műsorsugárzást az online tartalomszolgáltatásokkal integrálja majd.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: 10-15%-al csökken az idénre tervezett tévégyártás?
Samsung Q8F: új síkpaneles QLED TV-k az európai piacra
Samsung: már kapható a Q9 csúcsmodell QLED TV
Samsung: QLED TV-k CalMAN automatikus kalibrációval HDR-hez
Samsung: itt a nyílt HDR10+ dinamikus metaadatokkal
Samsung: technikai információk a 2017-es QLED TV-kről (Frissítve)
Samsung: bemutatják a Q9 és Q8 QLED TV-ket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .