Apple TV: új és esetleg olcsóbb verzió 2022-ben?

A legtöbbször megbízható elemző Ming-Chi Kuo szerint új Apple TV verziót dob piacra az Apple 2022 második felében, ami „javít a költségszerkezeten” – jelentsen ez utóbbi bármit is.


Az Apple legutóbb tavaly áprilisában újította meg az Apple TV 4K-t, s bár a továbbfejlesztett verzió új távirányítót, A12 Bionic chipet, nagy képsebességű 4K HDR-t, HDMI 2.1 csatlakozást, WiFi 6-ot hozott, de alapvető előrelépést nem jelentett elődjéhez képest.

Ming-Chi Kuo elemző Twitter bejegyzésében azt írja: „Az Apple 2022 második felében (2H22) dobja piacra az Apple TV új verzióját, ami javít a költségszerkezeten. Úgy gondolom, hogy az Apple agresszív stratégiája, amely a recesszió közepette a hardver, a tartalom és a szolgáltatás integrálására irányul, segíteni fog abban, hogy felzárkózzon versenytársaihoz.”

Nem világos ugyan, hogy az új Apple TV verzió miként „javít a költségszerkezeten”, de ez akár az eszköz kedvezőbb árára vagy a kínálat bővítésére is utalhat. A 32GB-os Apple TV 4K jelenlegi ára 71.990 Ft, míg a 32GB-os Apple TV HD 59.990 Ft-ba kerül, ami a konkurens termékekhez képest magasnak mondható.

Apple TV HDMI adapter

De milyen is lehetne ez az új Apple TV verzió? Nem először merül fel egy a Fire TV, a Roku és a Chromecast adapterekhez hasonló olcsóbb eszköz ötlete, ami támogathatná az Apple streaming tartalomszolgáltatását. Hardveresen is lenne mit fejleszteni a médiadobozon, ami jelenleg még nem támogatja az AV1 videók dekódolását és a 4K 120 Hz-es képsebességet például játékhoz a HDMI 2.1 kimeneten keresztül. Egy korábbi Bloomberg hír szerint az Apple saját játékkontrollert és egy HomePod hangsugárzóval kombinált médiaeszközt fejleszt.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .