Apple TV: új és esetleg olcsóbb verzió 2022-ben?

A legtöbbször megbízható elemző Ming-Chi Kuo szerint új Apple TV verziót dob piacra az Apple 2022 második felében, ami „javít a költségszerkezeten” – jelentsen ez utóbbi bármit is.


Az Apple legutóbb tavaly áprilisában újította meg az Apple TV 4K-t, s bár a továbbfejlesztett verzió új távirányítót, A12 Bionic chipet, nagy képsebességű 4K HDR-t, HDMI 2.1 csatlakozást, WiFi 6-ot hozott, de alapvető előrelépést nem jelentett elődjéhez képest.

Ming-Chi Kuo elemző Twitter bejegyzésében azt írja: „Az Apple 2022 második felében (2H22) dobja piacra az Apple TV új verzióját, ami javít a költségszerkezeten. Úgy gondolom, hogy az Apple agresszív stratégiája, amely a recesszió közepette a hardver, a tartalom és a szolgáltatás integrálására irányul, segíteni fog abban, hogy felzárkózzon versenytársaihoz.”

Nem világos ugyan, hogy az új Apple TV verzió miként „javít a költségszerkezeten”, de ez akár az eszköz kedvezőbb árára vagy a kínálat bővítésére is utalhat. A 32GB-os Apple TV 4K jelenlegi ára 71.990 Ft, míg a 32GB-os Apple TV HD 59.990 Ft-ba kerül, ami a konkurens termékekhez képest magasnak mondható.

Apple TV HDMI adapter

De milyen is lehetne ez az új Apple TV verzió? Nem először merül fel egy a Fire TV, a Roku és a Chromecast adapterekhez hasonló olcsóbb eszköz ötlete, ami támogathatná az Apple streaming tartalomszolgáltatását. Hardveresen is lenne mit fejleszteni a médiadobozon, ami jelenleg még nem támogatja az AV1 videók dekódolását és a 4K 120 Hz-es képsebességet például játékhoz a HDMI 2.1 kimeneten keresztül. Korábbi  pletykák szerint az Apple saját játékkontrollert és egy HomePod hangsugárzóval kombinált médiaeszközt fejleszt.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .