Chromecast Google TV-vel: 2021 elején lesz Apple TV app is (Frissítve)

Az új Chromecast Google TV-s eszköz világszerte megkapta az Apple filmtárához és az Apple TV+ streaming szolgáltatáshoz való hozzáférést biztosító Apple TV app alkalmazást.


Frissítés:

A Google legfrissebb bejelentése szerint: „A mai naptól kezdve az Apple TV app benne az Apple TV+ világszerte elérhető az új a Google TV-s Chromecast-on, és jönnek a további Google TV eszközök is. Az Apple TV app eléréséhez lépjen az Apps fülre vagy az alkalmazások sorra a For you fülben.”

Az USA-ban az Apple eredeti tartalmai a személyre szabott ajánlásban és keresésekben is megjelennek. Google Assistant hangparancsokkal is megnyitható az applikáció és kereshetőek is az eredeti Apple filmek vagy adhatóak hozzá a nézendők listájához.

Az applikáció támogatja a 4K felbontást, a Dolby Vision HDR formátumot és a Dolby Atmos hangformátumot.

A Google bejelentése azt is tartalmazza, hogy: „a Google TV-s Chromecast mellett az Apple TV app alkalmazás elérhető lesz a Sony és a TCL Google TV-in is. A következő hónapokban azt tervezzük, hogy több Android TV működtett eszközön is bevezetjük”.

2020. december 18.:

A Google blogbejegyzésben közli, hogy az Apple TV app alkalmazás először az új Google TV-s Chromecast eszközhöz jelenik meg, de később más Android TV platformmal rendelkező médiakészülékek számára is elérhető lesz. Az új Google TV „skin” verzió megjelenése valamikor a jövő év elejére várható, de pontos dátumot a cég nem adott meg.

Az Apple TV app alkalmazással nézhetőek meg a valaha volt iTunes filmtár filmjei és sorozatai, köztük számos 4K HDR képminőségű mozi. Az applikációval érhetőek el az előfizetéses Apple TV+ streaming szolgáltatás originális tartalmai továbbá más partnercsatornák műsorkínálata is. Az Apple TV app ugyanúgy integrálódik a Google tartalomkezelő rendszerébe, mint a többi, a Disney+, az HBO Max, a Netflix, a Peacock, a Prime Video és a YouTubeTV alkalmazás, így a Google TV-s Chromecast az Apple TV+ tartalmait is ajánlja majd a felhasználóknak, akik felvehetik azokat a nézendők listájára is.

Rövid időn belül ez a második valamely Google platformra felkerülő Apple szolgáltatás. Nemrég derült ki, hogy a Google Assistant funkciójú okoshangszórók natív módon támogatják majd az Apple Music zeneszolgáltatást. Ez az integráció jelenleg csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Japánban, Németországban és az USA-ban működik.

Az Apple TV app alkalmazás ott van már az Apple TV HD és Apple TV 4K médiadobozokon, az iPhone, az iPad készülékeken és Mac számítógépeken, az új LG TV-ken , de még bizonyos 2018-as LG  TV-ken is, valamint az újabb Fire TV eszközökön és a Samsung TV-ken is, de az utóbbiakon az alkalmazás sem a Dolby Vision, sem a Dolby Atmos formátumokat nem támogatja. Nemrégiben pedig az Apple TV app  már felkerült a Sony 2018-2020 közötti Android TV-kre is egy firmware-frisssítéssel.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .