LG: Apple TV app a 2018-as TV-kre is

A 2018-as LG TV-ken kezd megjelenni az Apple TV app alkalmazás, ami hozzáférést biztosít az iTunes filmekhez és az Apple TV+ tartalmaihoz, „csatornákhoz”.


Az Apple TV app alkalmazás ott van a legújabb LG TV-ken, az év elején felkerült a 2019-es LG készülékekre is, és most beszámolók szerint megjelent a márka 2018-as modelljein is Európában, az USA-ban és talán más régiókban is.

Az Apple TV app alkalmazással a 2018-as LG TV-k tulajdonosai elérhetik kölcsönzött vagy megvásárolt iTunes filmjeiket, az Apple TV+ streaming videoszolgáltatás népszerű eredeti tartalmait, és feliratkozhatnak, illetve előfizethetnek a partner streaming szolgáltatások „csatornáira”. A beszámoló felhasználók szerint a 2018-as készülékeken futó alkalmazás támogatja az akár 4K felbontású és Dolby Vision HDR formátumú tartalmak, valamint a márka legújabb Apple TV app verziójának megfelelően a Dolby Atmos hangot is.

Nem teljesen egyértelmű, hogy az alkalmazás a legújabb firmware-frissítés révén kerül fel a készülékekre, vagy minden további nélkül telepíthető az alkalmazás áruházból (App Store). Mindenesetre, ha az utóbbiban nem látható az alkalmazás, akkor meg lehet próbálni a 2018-as LG TV firmware-frissítését, a B8 OLED és LCD modelleknél a 05.20.01 verzióra illetve a W8, G8, E8 és C8 OLED modellek esetében a 05.20.02 verzióra a beépített frissítési funkcióval vagy manuálisan innen illetve innen letöltve azt.

Az Apple TV app alkalmazás megtalálható az Apple TV HD/4K médiadobozokon, az iPhone, az iPad készülékeken és Mac számítógépeken, valamint az újabb Fire TV eszközökön és a Samsung TV-ken is, de az utóbbiakon az alkalmazás sem a Dolby Vision, sem a Dolby Atmos formátumokat nem támogatja.

2020 októberére tervezi az LG az Airplay 2 és HomeKit támogatást a 2018-as TV-khez is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .