Cicaharc az SUHD márkavédjegy körül a Samsung és az LG között

1. Oldal

A Samsung felkérte az LG-t, hogy hagyjon fel a „megtévesztő marketinggel” és ne használja az SUHD megjelölést LG TV-ken. Az LG ezt meg is ígérte, de nyilvánvaló, hogy miért a nagyon hasonló SUPER UHD saját LCD TV-i megnevezése.


A Korea Times cikke szerint Spanyolországban robbant ki a védjegyhasználati harc. A Samsung nyilatkozatban jelentette be, hogy „a Samsung Electronics Spain hivatalos tiltakozó levelet küldött az LG Electronics Spain-nek, hogy álljanak le az ‘SUHD’ logó használatával néhány LG TV-n az ország némely üzletében.”

A 10 éve piacvezető Samsung 2015 óta használja kvantumpötty TV-in az SUHD márkamegnevezést. A védelem alatt álló védjegy logóját állítólag nemcsak Spanyolországban használták LG szaküzletek a márka idei CES-en bemutatott SUPER UHD TV-in, de kanadai és szingapúri üzletekben is „SUHD” TV-ként hirdettek ilyen készülékeket.

Az LG azt állítja, nem állt szándékában a védjegybitorlás és állítólag elnézést is kért a hibáért a Samsung elmondása szerint. „Az LG Electronics-nak nincs oka a Samsung SUHD TV-t használni LG termékeken.”, jelentette be az LG. Ez utóbbi persze igaz, de talán mégsem véletlenül igyekszik összemosni saját SUPER UHD felső-kategóriás LCD TV-t a konkurens SUHD TV-ivel.

SUHD-Super UHD.jpg
A Samsung arra találta ki az SUHD védjegyet, hogy megkülönböztesse csúcskategóriás TV-it a hétköznapi LCD TV-ktől (LED TV-ktől). Ráadásul mivel egyelőre nem tervez OLED TV gyártást, ezért az SUHD TV-k technológiai lehetőségeit igyekszik maximálisan kiaknázni. A SUPER UHD TV-kkel az LG azt akarja megmutatni, hogy képes az SUHD-hez hasonló technológiájú TV-t kínálni, de van egy másik célja is.

Bár az SUHD és a SUPER UHD TV-k jobb minőségű, akár nagy dinamikatartományú (HDR) és a bennük alkalmazott kvantumpötty technológia révén szélesebb színtartományú képet tudnak előállítani, de végső soron mégiscsak LCD TV-k. Az LG viszont azt hangsúlyozza, hogy egyelőre egyedüliként kínált OLED TV technológiája képminőségben felette áll mindennek. Nem véletlen, hogy míg az LG OLED TV-k rendelkeznek ULTRA HD PREMIUM minősítéssel, addig a 2016-os LG SUPER UHD TV-k nem, mert az utóbbiakat lejjebb pozicionálja. Ezt igyekszik tehát elérni a Samsung SUHD TV-k esetében is, pedig azok mind ULTRA HD PREMIUM minősítésűek.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: az OLED TV-t átugorva a QLED TV a cél?
Samsung: nincs tervben az OLED TV gyártás
LG: a 2016-os SUPER UHD TV-k jellemzői
LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői
A TV világpiacot 10 éve a Samsung uralja, de jönnek a kínaiak
Samsung: a 2016-os SUHD TV-k jellemzőiről
Samsung: UHD Premium minősítettek a 2016-os SUHD TV-k
LG: HDR képes 4K SUPER UHD TV-k a CES 2016-on
Samsung: SUHD az elnevezése a kvantumpötty TV-knek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .