Disney+: frissített applikáció már térhangzással az Apple TV 4K-n

A Disney+ kiadott egy alkalmazásfrissítést, amely lehetővé teszi a Dolby Atmos hangzást az Apple TV 4K térhangrendszerén keresztül AirPod-okkal és HomePod-okkal.


Az 1. generációs és 2. generációs Apple TV 4K „Spatial Audio”, azaz térhangzás-rendszere 5.1, 7.1 vagy Dolby Atmos hangsávval rendelkező műsorforrást fogadva dinamikus körülölelő hangteret hozhat létre az AirPods Pro, AirPods Max és AirPods 3 fül- illetve fejhallgatókban.

Disney_plusz_Apple-TV-4K

Az Apple TV 4K tvOS alatt elérhető Disney+ applikáció azonban eddig csak Dolby Digital Plus 5.1 hangot adott át a fent említett térhangrendszerének, annak ellenére, hogy más eszközökön a Dolby Atmos hangformátumot is támogatja. A korlátozás feltehetően az Apple TV 4K-n alkalmazott egyedi Disney videolejátszóval függött össze.

A Reddit figyelt fel rá, hogy az alkalmazás legújabb 2.9.5-ös verziójú frissítése végre a Dolby Atmos hangsávot is támogatja, így az végre megszólaltatható az Apple TV 4K térhangrendszerén kompatibilis AirPod fül- és fejhallgatókon.

Megfelelő beállítással az Apple TV 4K és a hozzá vezeték-nélkül kapcsolattal párosított egy vagy két (sztereó pár) eredeti HomePod hangsugárzó is képes házimozi hangzásra, a Dolby Atmos hangformátumot is támogatva. A frissítéssel a Disney+ applikációs átadja a Dolby Atmos hangsávot egy ilyen hangrendszernek is.

A Disney+ kiadott egy 2.9.1-es verziójú alkalmazásfrissítést is Android TV és Google TV készülékekhez, ami a Reddit szerint elvette ezektől a Dolby Atmos támogatást, de mostanra a feltehetően szerveroldali hibajavítás eredményeként a probléma megszűnt.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .