Élő 3D közvetítés az El Clásicóról a UPC digitális kábelen

1. Oldal

A Chello Central Europe által működtetett SPORT1 csatornája november 29-én, azaz ma este a UPC Magyarország teljes kábelhálózatán, országszerte 3D-ben közvetíti a Barcelona-Real Madrid spanyol szuperrangadót.

A mérkőzés side-by-side formátumú 3D képjele Barcelonából műholdon át érkezik majd, és ezt juttatja majd el a UPC Magyarország teljes digitális kábelhálózatán, országszerte a SPORT1 csatorna nézőinek, díjmentesen. A hétfő esti lesz az első, a nagyközönség számára is elérhető hazai 3D tévéközvetítés.

3D_Barca_Real.jpg
A UPC HD csomagjának előfizetői a szolgáltató által biztosított médiaboxon keresztül, a SPORT1 szokásos műsora mellett, a 40-es „SPORT 1 3D Teszt” elnevezésű programhelyen láthatják a mérkőzést, a 3D adás megjelenítésére is képes új tévékészülékeken. Azok az előfizetők, akik nem rendelkeznek HD médiabox-al közvetlenül a koaxiális kábelhálózatról 3D tévékészülékük DVB-C tunerjének automatikus hangolásával vehetik és nézhetik meg a különleges képélményt kínáló 3D közvetítést.

A UPC idén májusban egy sajtóbemutatón idehaza elsőként már sikeresen tesztelte a 3D televíziós műsortovábbítást jelenlegi korszerű kábelhálózatán és az előfizetőknél megtalálható digitális HDTV médiaboxok használatával. A legnagyobb hazai kábelszolgáltató ezzel demonstrálta, kész arra, hogy ezt az újdonságot elérhetővé tegye az előfizetőknek. Ehhez azonban mindeddig nem állt rendelkezésre megfelelő tartalom. Most a SPORT1-nek köszönhetően a megfelelő 3D TV-vel rendelkező nézők ismét láthatnak valamit, amihez készüléküket megvásárolták.

Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk, hogy Magyarországon a SPORT1-nek sikerül először bevezetni ezt a precedens nélküli újdonságot, amely mérföldkő a hazai futballszerető közönség számára. Reméljük, hogy a SPORT1 által közvetített egyéb sportesemények, mint például a magyar és spanyol bajnokság vagy a Superbowl is hamarosan elérhetőek lesznek 3D-ben.”

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: Avatar Blu-ray 3D lemez 3D termékekhez
Sony: jön a 2010 FIFA labdarúgó VB hivatalos film Blu-ray 3D
Discovery 3D csatorna Európának is
Nem minden sportág közvetítésénél működik a 3D
Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .