OLED: létezik a nagyobb hatásfokú kék OLED

1. Oldal

A szingapúri Anyagkutató és Mérnöki Intézet valamint a Michigani Egyetem kutatóinak közös erőfeszítéssel sikerült az OLED képernyőkben fényhatásfok tekintetében legkritikusabb kék OLED technológiában áttörést elérniük.
OLED_kék_200px.jpgA szingapúri Institute of Materials Research and Engineering (IMRE) kutatói és Ann Arbor a University of Michigan munkatársa egy új kék OLED-et fejlesztettek ki. A kutatók igazolták, hogy a fluoreszkáló kék OLED eszköz hatékonysága elérheti 9,4%-ot, ami közel a duplája a jelenlegi OLED külső kvantumhatásfok (EQE) elméleti határának.

Az IMRE szerint az áttörés révén a színes OLED képernyők gyártói az új fluoreszkáló anyagot használva olyan eszközöket állíthatnak elő, amelyek jelentősen hosszabb élettartammal rendelkeznek, kevesebb energiát fogyasztanak és tisztább, világosabb kék fényt bocsátanak ki. Ez pedig azt eredményezi, hogy az OLED képernyők életszerűbb színeket képesek előállítani, mint folyadékkristályos (LCD) vagy fénykibocsátó diódás (LED) társaik. Az anyag feldolgozási módja miatt könnyen és költséghatékonyan gyártható.

Kapcsolódó linkek:

OLED: a Samsung új panelgyártó metódust fejlesztett ki
LG Display OLED TV panelek 2013-tól, de milyenek?
Két Sony OLED monitor professzionális célra
OLED: az LG 79 centis 3D OLED TV idén már kapható (Frissitve)
Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól
OLED: új olcsóbb elektronika segítheti a tömeggyártást
OLED: új alkalmasabb meghajtású OLED panel a Sonytól
OLED: olcsóbb panelt ígér a DuPont új nyomtató technikája
Az OLED-nél hatékonyabb az OLET
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .