LG: feltekerhető OLED TV mutatkozik be a CES 2016-on

1. Oldal

Képzeljünk el egy hajlékony és papírvékony TV-t, amit használaton kívül akár fel is tekerhetünk. Egy ilyen TV prototípusát készül bemutatni a jövő januári CES 2016 kiállításon az LG, a cég egy tisztségviselőjének elmondása szerint.


Az OLED TV-k terén jóval versenytársai előtt járó LG néhány hónap múlva Las Vegasban az éves CES kiállításon akarja majd megszilárdítani ezt a pozícióját. A Korean Times beszámolója szerint, az LG állítólag „feltekerhető” OLED TV-t mutat be jövőre a CES kiállításon.

LG_46cm_hajlíthato_OLED.jpg
A cég korábban már bemutatott egy 46 centis hajlékony OLED displayt (ez látható a fenti képen), de az új képernyő sokkal nagyobb, 140 centis (55 inch) lenne.

„Az LG Electronics egy 55 inches feltekerhető TV fejlesztésén dolgozik, ami az International Consumer Electronics Show-n (CES) lesz bemutatva 2016. januárjában”, nyilatkozta a cikkben az LG technológiai kutatóközpontjának egyik tisztségviselője.

Egy másik LG illetékes azt mondja, hogy az ívelt OLED TV-kkel ellentétben a feltekerhető TV-t szállításhoz össze lehet tekerni, hogy elférjen egy csőben, amit aztán a felhasználó magával vihet. Az akkumulátorokkal foglalkozó, LG Chem úgy tűnik már dolgozik az új TV telepein és azt is demonstrálták már, hogy egy rendkívül vékony OLED TV miként rögzíthető falakra csak mágnesekkel.

Az LG a hajlékony képernyővel nemcsak a TV-knek remél teljesen új „formatényezőt” alkotni. A jövőben az OLED képernyők bármilyen alakot ölthetnek, mivel hajlékonyak és átlátszóak is lehetnek. A CES 2016 kiállításon bemutatásra kerülő prototípus valószínűleg 3-4 éven belül tömeggyártásra kész egy illetékes szerint, aki azt is elmondta, hogy azért még mindig sok technológiai akadálya van annak, hogy a koncepció TV az iparág főáramába kerüljön.

Az LG szóvivője még annyit tett hozzá, hogy mint mindig a tervek változhatnak, de ha a cég beváltja ígéretét, akkor ez a prototípus biztosan a CES 2016 egyik izgalmas készüléke lesz.

Kapcsolódó linkek:

LG: OLED képernyők a nem is túl távoli jövőnek
LG: a világ első HDR képes 4K OLED TV-je az IFA 2015 kiállításon
LG: bővül az OLED TV kínálat
LG: nagy összegű beruházás hajlékony OLED gyártásba
LG: 65% az UHD OLED panelek gyártási kihozatala, de 85% a cél
LG: itt az 1 mm-nél vékonyabb OLED képernyőpanel
LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV
LG: nagy változást hoznak a hajlékony OLED képernyők (Videóval)
LG: hajlítható OLED TV-k jönnek 2015-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .