Vidity: Hollywood új 4K filmletöltő rendszere

1. Oldal

A 20th Century Fox és a Warner Brothers stúdiók az alapítói az okos TV-ken és más készülékeken még idén megjelenő Vidity 4K filmletöltő szolgáltatásoknak, aminek specifikációját az M-Go alkalmazás is használja.
A 20th Century Fox, a Warner Brothers és a tárolóeszközöket gyártó Western Digital valamint Sandisk által létrehozott Secure Content Storage Association (SCSA) arra szövetkezett, hogy a hollywoodi filmek letöltésére, tárolására és különböző eszközökön történő lejátszására szolgáló rendszert hozzon létre. Ennek márkaneve a Vidity, ami új prémium filmszolgáltatásként kiváló minőségű 4K filmek letöltését teszi lehetővé például egy merevlemezre.

A Vidity rendszeren megvásárolt filmek letölthetőek Smart TV-re, médialejátszóra, PC-re, táblagépre és okostelefonra egyaránt. Az első Vidity kompatibilis TV-k és más termékek az év későbbi részében lesznek kaphatóak. A filmszolgáltatás először az USA-ban lesz elérhető, de nemzetközi megjelenés is szerepel a tervekben, tekintve, hogy a csoportnak vannak tagjai Németországból, Olaszországból és Lengyelországból is. A rendszert támogatják a 20th Century Fox, a Warner Brothers, a Universal, a Samsung, az LG, a Western Digital, a Sandisk, a Dolby, a DTS, a Vudu, az M-Go, a Comcast és még sokan mások.

M-Go_4K_alkalmazas.jpg
A Technicolor és a Dreamworks közös vállalkozásában létrehozott M-Go „Pay-per-view” (filmenként fizetős) „streaming” szolgáltatás néhány éve indult. Még a CES2015 kiállításon nyújtott bepillantást az akkor még SCSA – most már Vidity – rendszer működésébe a Samsung, melynek új UHD készülékein a közelmúltban az M-Go alkalmazással már el is érhetőek 4K filmek. Az év hátralévő részében pedig nagy dinamikatartományú (HDR) filmek is lesznek az M-Go kínálatában, mégpedig több is.

A Netflix és az Amazon mellett tehát az M-Go is kínál 4K HDR tartalmakat még idén. A cég az UHD Aliance részeként annak HDR szabványát fogja használni.

Az M-Go által kínált filmek és tévéműsorok a Samsung, az LG, a Vizio, a TCL Smart TV-in és a Roku médialejátszóján futó alkalmazáson keresztül érhetőek el. Az alkalmazás iOS és Android készülékeken is megtalálható filmek kölcsönzésére vagy vásárlására.

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD és HDR lesz minden új 20th Century Fox film
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
Hollywood és a TV ipar összefog a működő 4K tartalmakért
Amazon: felár nélkül lesz elérhető a 4K Ultra HD tartalom
Samsung: még több online 4K tartalom az UHD TV-ken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .