Samsung: HDMI 2.0a frissítés minden idei SUHD és UHD TV-hez

1. Oldal

A Samsung az IFA-n jelentette be, hogy SUHD és UHD TV-i egy rendszerszoftver frissítést követően támogatják majd az új HDMI 2.0a specifikációt, és Európában is megjelenik az első síkképernyős és kedvezőbb árú SUHD TV széria, a JS8000.
Néhány TV már alkalmas az Amazon Prime Video 4K HDR tartalmak adatfolyamainak megjelenítésére, de az olyan külső lejátszók csatlakoztatásához, mint az új Ultra HD Blu-Ray már szükség van egy a HDR támogatását is tartalmazó idén áprilisban bejelentett HDMI 2.0a specifikációjú portra.

Samsung_JS9500.jpg
A kiadott sajtójelentés szerint: „A Samsung egy rendszerszoftver frissítést ad ki, ami a 2015-ös SUHD és UHD TV-k számára nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak szélesebb tárházát teszi megjeleníthetővé külső eszközökről. … A rendszerszoftver (firmware) már plusz költség nélkül elérhető a 2015-ös SUHD és UHD TV-k tulajdonosainak.”

Ez azt is jelenti, hogy az összes Samsung 4K Ultra HD TV képes lesz a HDR tartalmak fogadására, még ha a széles fényességi dinamikatartomány élményét csak a „Peak Illuminator” háttérvilágítás rendszerű modellek tudják visszaadni. Az IFA-n jelentették be azt is, hogy a teljes 2015-ös Sony BRAVIA 4K Ultra HD TV választék HDR kompatibilis lesz.

Samsung_JS8000.jpg
Az USA-ban már kapható kedvezőbb áru SUHD TV széria Európában a JS8000 lesz. Ezek az LCD TV-k is kvantumpöttyökkel, vagy a márka elnevezésével „nanokristály technológiával” biztosítanak szélesebb színteret és képesek kezelni a HDR tartalmakat, de csak él LED megvilágítást alkalmaznak.

A már kapható JS9500 csúcskészülékek és az olcsóbb JS9000 és JS8500 SUHD modellek mindegyike ívben hajlított képernyőjű, így a JS8000 készülékek lesznek az első síkképernyős modellek Európában. Az ívelt TV-k langyos fogadtatására való reagálás is a JS8000, ami alapvetően a JS8500 síkképernyős változata.

Az Európában már ebben a hónapban 2.500 € (kb. 785.000 Ft) áron kínált 139 centis (55 inch) JS8000 modell négymagos processzorán is az év elején bevezetett Tizen alapú Smart TV platform fut és a beépített két tuner lehetővé teszi, hogy felvétel közben egy másik csatornát lehessen nézni.

Kapcsolódó linkek:

Sony: még több BRAVIA 4K Ultra HD TV lesz HDR kompatibilis
Amazon 4K HDR tartalmak Samsung Sony és LG TV-ken is
Samsung UBD-K8500: az első Ultra HD Blu-ray lejátszó
Samsung JS7000: új kedvezőbb áru SUHD TV széria
Samsung: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői
Samsung: SUHD az elnevezése a kvantumpötty TV-knek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .