LG: óriás OLED képernyő egy dél-koreai reptéren

1. Oldal

A „világ legnagyobb OLED képernyőjét” építette fel az LG ténylegesen 140 darab 140 centis (55 inches) OLED képernyőből, hogy még ismertebbé tegye az OLED-et.
Ha valaki a közeljövőben ellátogat Dél-Koreába, a szöuli Incheon nemzetközi repülőtérre, akkor ne mulasszon el felnézni, ha meg akarja látni azt az OLED képernyőt, amit az LG a „világ legnagyobb OLED képernyőjének” nevez.

LG_OLED_repteren_1.jpg
A 13 x 8 méter felületű óriás persze nem egy nagy képernyő, hanem 140 darab 140 centis (55 inches) ívelt OLED panelből áll össze, melyek között keskeny fekete elhatárolódás van. Az LG nem közölte, hogy 4K vagy HD panelekből építette-e a látványosságot , de ha feltesszük, hogy az utóbbiakból, akkor is összesen 290 millió képpont; 290 millió apró fénykibocsátó dióda működik, melyek mindegyike külön-külön vezérelt.

„Miközben a világ legnagyobb OLED kijelzője olyasvalami, amire minden bizonnyal büszkék lehetünk, sokkal izgalmasabb a lehetőség, hogy bemutathatjuk az utazóknak a világ minden tájáról az OLED varázsát,” mondta Ro Se-Yong az LG SVP és B2B megoldásokért felelős vezetője, aki azt is hozzátette: „Az OLED technológia előnyei csak megnézhetőek, de pusztán szavakkal nem lehet leírni.”

Az ilyen képernyő installációkkal igyekszik az LG érzékeltetni, mire lesz tökéletes az OLED. A jövő OLED paneljei papírvékonyak, hajlíthatóak és még átlátszóak is lehetnek, ami szinte bármire alkalmassá teszi. Az LG az óriásképernyőt a francia Wilmotte & Associes tervező cég és az Incheon Airport együttműködésével telepítette az OLED technológia népszerűsítése érdekében.

Ha másnak nem is, annak talán örülhetünk, hogy az LG nyilvánvalóan rengeteg szabadon felhasználható OLED panellel rendelkezik, ami remélhetőleg rövidesen az árak csökkenéséhez vezethet.

LG_OLED_repteren_2.jpg
Kapcsolódó linkek:

LG: technikai részletek a 2016-os OLED TV-kről
LG: feltekerhető OLED TV mutatkozik be a CES 2016-on
LG: OLED képernyők a nem is túl távoli jövőnek
LG: információk a 2015-ös OLED TV-k árairól (Frissítve)
LG: a világ első HDR képes 4K OLED TV-je az IFA 2015 kiállításon
LG: bővül az OLED TV kínálat
LG: nagy összegű beruházás hajlékony OLED gyártásba
LG: 65% az UHD OLED panelek gyártási kihozatala, de 85% a cél
LG: itt az 1 mm-nél vékonyabb OLED képernyőpanel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .