Logitech: jövő márciustól minden Harmony Link működésképtelen (Frissítve)

Az okostelefont, táblagépet TV és más készülékek univerzális távvezérlőjévé alakító Logitech Harmony Link eszközök 2018 márciusától nem működnek tovább, azokat ingyen Harmony Hub-ra cseréli a cég.


Logitech Harmony Link eszközök tulajdonosai 2018 márciusától már nem tudják tovább használni azt a terméket, ami ma még teljesen működőképes. A Logitech ugyanis deaktiválja az összes funkciót annak a felhőszolgáltatásnak a leállításával, amely elsődlegesen lehetővé teszi azok működését.

A cég egy meg nem nevezett alkalmazottjának magyarázata szerint: „Van egy jövő márciusban lejáró műszaki licenc tanúsítvány. A tanúsítványt nem fogják megújítani, mert erőforrásainkat a jelenlegi Harmony Hub alkalmazásalapú távirányítóra összpontosítjuk.”

Sajnos ez a felhőalapú termékek egyik hátránya. Miközben a felhő teljesen új szolgáltatásokat kínál, az ügyfél végső soron ki van szolgáltatva az azt üzemeltető cégnek. Az ilyen esetek hívják fel a figyelmét arra is, hogy vásárlás előtt meg kell fontolni, mennyire megbízható egy cég ilyen szempontból is.

A 2011-ben megjelent Logitech Harmony Link infravörös jeleket bocsát ki a készülékek távirányításához, és minden egy okostelefonon vagy táblagépen futó alkalmazásból állítható be és vezérelhető. 2013. óta kapható a sokkal többre képes Harmony Hub, amire az első hírek után felháborodott érintett ügyfelek most már nem 35% kedvezménnyel, hanem ingyen cserélhetik le Harmony Link-jüket.

Kapcsolódó linkek:

Logitech: mégsem eladó a Harmony távirányító üzletág
Logitech: Harmony Ultimate és Smart Control távirányítók
Logitech Harmony Touch: új érintőképernyős távirányító
Logitech Harmony Link: okostelefonból univerzális távirányító

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .