Netflix: már elérhetőek a HDR10 és Dolby Vision filmek (Frissítve)

1. Oldal

Elkezdődött a nagy dinamikatartományú (HDR) Netflix streaming méghozzá HDR10 és Dolby Vision támogatással egyaránt. A Marco Polo az első HDR minőségű bitfolyamként elérhető TV sorozat, amit rövidesen a Daredevil követ majd.


Frissítés:

A két éve már 4K felbontású tartalmakat is kínáló piacvezető streaming videotéka, a Netflix elkezdte elérhetővé tenni a képminőséget nagy dinamikatartalommal és széles színtartománnyal javító HDR TV sorozatait.

A Netflix hivatalos bejelentést nem tett, de alkalmas tévékészülékkel rendelkező észak-amerikai nézők beszámolói szerint a szolgáltató már képes HDR-ben is tartalmakat kínálni. A cég általában néhány hétig tartó időszak alatt vezeti be az új funkciókat, így még eltarthat egy ideig míg mindenhol elérhetővé válnak a HDR tartalmak, amihez az adott okos TV Netflix alkalmazásának frissítése is szükséges.

A Marco Polo 1. szezonja már elérhető HDR-ben, és a 2016 júniusában megjelenő 2. széria is az lesz. A Netflix később a Marvel Daredevil TV sorozatát is HDR-ben fogja elkészíteni és elérhetővé tenni. Más TV szériák vagy mozifilmek mellett egyelőre nem jelennek meg a HDR megjelölések.

Ahogy az már januárban ismert volt, a nagy dinamikatartományú Netflix tartalom lehet az alap HDR10 formátumú, amit minden a HDR megjelenítésre alkalmas TV támogat, vagy Dolby Vision formátumú, amit viszont egyelőre csak az LG 2016-os 4K OLED TV-k és a Vizio készüléke.

A Netflix HDR tartalmainak nézéséhez az arra alkalmas TV-n kívül úgynevezett 4 képernyős előfizetésre van szükség és ajánlott a „legalább 25 Megabit/sec” sávszélességű internetkapcsolat, bár Neil Hunt a cég termékigazgatója szerint a 4K HDR 18 Megabit/sec körüli adatátviteli sebességgel megy át. A cég szerint lassabb internetkapcsolaton is élvezhető a HDR 1080p vagy 720p felbontással.

2016. január 20.:

Egy éve a Netflix már arról beszélt, hogy nagy dinamikatartományú 4K tartalmakat is kínál 2015-ben, de aztán nem történt semmi. Az idei CES 2016 kiállításon az immár globális online videotéka ismét megígérte, hogy nemsokára elkezd HDR minőségű tartalmakat is kínálni.

Netflix2.jpg
Bár a pontos dátum még nem ismert, de a Netflix megerősítettei, hogy a Marco Polo című filmsorozat lesz az egyik első TV sorozat, ami HDR minőségben lesz elérhető a szolgáltatáson. A CES 2016 kiállításon a Netflix bemutatott egy részletet a Daredevil sorozatból is Dolby Vision formátumban. Hivatalosan az új technológia a két sorozat új évadának megjelenésével debütál. A Daredevil 2. évada március 18-án indul, azt viszont még nem tudni, hogy a Marco Polo 2. szériája mikor kezdődik 2016-ban.

A Netflix az alap HDR10 Media Profil által definiált formátumot is támogatja majd, ami azt jelenti, hogy az ennek megfelelő bitfolyam hordozta kép a legtöbb TV gyártó által idén kínált bármely HDR megjelenítésre alkalmas TV-n élvezhető lesz.

Kapcsolódó linkek:

Vizio: Dolby Vision házi-mozi képernyő Google Cast funkcióval
Magasabb követelmények a Netflix ajánlott TV-kre
Bővül a Netflix és az Amazon Prime 4K tartalomkínálata 2016-ban
LG: 2016-os 4K OLED TV-k HDR és Dolby Vision támogatással
Netflix: már Magyarországról is elérhető az online videotéka
Jövőre már világviszonylatban csökken a hagyományos tévézés
Netflix: külön gomb európai TV-ken a szolgáltatás eléréséhez
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .