Vizio: Dolby Vision házi-mozi képernyő Google Cast funkcióval

1. Oldal

A 2016 Vizio SmartCast P szériájú Ultra HD HDR házi-mozi képernyők nem rendelkeznek kezelőfelülettel és TV tunerrel, de integrált Google Cast funkciójukkal a melléket Android táblagépről érhetőek el az akár Dolby Vision formátumú online tartalmak.
A Vizio teljesen újragondolta a Smart TV-t, és a 2016 P szériájú készülékek már nem is TV-k – annál is inkább, mert beépített TV tuner hiányában hagyományos tévéadások vételére nem is alkalmasak -, hanem egyszerűsített hálózatra illetve internetre csatlakozó házi-mozi képernyők.

Vizio P-sorozat.jpg
Mivel saját kezelőfelülete nincs a képernyőnek, ezért az úgymond okos funkciókat a mellékelt 6 hüvelykes Android alapú táblagéppel lehet kezelni Google Cast alapon. Egy „SmartCast” elnevezésű alkalmazással lehet tartalmakat keresni és azt vezeték-nélkül „átadni” a képernyőre. Ugyanígy nyithatóak meg az olyan népszerű alkalmazások, mint a Netflix vagy a YouTube és a „cast” gombot megnyomva a tartalmat átadni. A Google tehát ennél a készüléknél lehetővé tette egy gyártónak, hogy abba a Google Cast funkciót Android TV platform nélkül integrálja. A képernyőhöz mellékelnek ugyan egy távirányítót is, de ezzel csak a hangerőt, a videobemenet kiválasztását és néhány más alapdolgot lehet vezérelni. Minden más a táblagép körül zajlik. A Google Cast arra is használható, hogy Apple eszközökről küldjünk tartalmakat a képernyőre.

A Vizio négy méretben kínálja a 2016 P széria házi-mozi képernyőket 127 és 190 cm képátló között. Mind a négy Ultra HD felbontású modell teljes mátrix helyi fényerőszabályzása 126 vagy 128 zónát kezel. Ezekkel a képernyők képesek nagy dinamikatartományú (HDR), sőt egyenesen a Dolby Vision kép előállítására, csakúgy, mint a márka 304 centis Reference TV-je.

A Vizio 2016 P széria támogatja a széles színskálát is a DCI-P3 színtér 96 százalékos reprodukálásával. A készülékek azonban nem ULTRA HD PREMIUM minősítettek.

A készülékeknek 5 HDMI bemenete van, melyből az egyik HDMI 2.0a kompatibilis lesz egy rendszerszoftver frissítést követően, hogy csatlakoztatni lehessen hozzá az Ultra HD Blu-Ray lejátszók HDR10 tartalmait is. Egy másik HDMI port játékhoz optimalizált.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Amazon: filmek rövidesen már Dolby Vision formátumban is
Netflix: rövidesen jönnek a HDR10 és Dolby Vision filmek
Dolby Vision filmek a Vudu online videoszolgáltatásán
A Vizio 304 centis Reference TV-je Dolby Vision képet ígér
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítőkről
Google: itt az új Chromecast és Chromecast Audio
Dolby Vision: rövidesen nézhetőek az első nagydinamikájú filmek
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Google Chromecast: online tartalmak TV-re egy kis eszközzel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .