Onkyo: új távvezérlő alkalmazás és aptX Bluetooth adapter

1. Oldal

Az Onkyo új távvezérlő alkalmazásával zenei fájlok átvitele is lehetséges iPod Touch/iPhone és Android/Kindle platformokról, az új aptX Bluetooth adapterrel pedig a CD-hez közeli hangminőségű zeneátvitel lehetséges.
Onkyo_Remote 2 App.jpg
A megújított Onkyo Remote 2 App alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy iPod Touch/iPhone mobilkészülékükön tárolt zenéik bitfolyamait közvetlenül küldhessék át 2012-es Onkyo hálózati vevőerősítőikbe a vezeték-nélküli otthoni hálózaton át. Ugyanezt támogatja Kindle Fire táblagépről a továbbfejlesztett Onkyo Remote App for Android alkalmazás is.

Az új távirányító alkalmazások támogatják a minőségi megszólalást biztosító veszteségmentes formátumokat valamint a kísérőadatok, köztük a lemezborító képek átvitelét is. Az Onkyo Remote 2 App az összes iPhone által jelenleg alkalmazott hangformátumot kezeli, ha az nem tartalomvédett: AAC (8-320 kbit/sec), HE-AAC, MP3 (8-320 kbit/sec), MP3 VBR, Audible (format 2,3,4 Audible Enhanced audio, AAX, AAX+), WAV, AIFF és Apple Lossless. Az átvitel előtt az audió adatokat átalakítják 44,1 kHz/16 bites PCM jellé.

A július 24-től a gyártó, az Apple App Store és a Google Play weboldalakról ingyen letölthető új alkalmazások már a zóna funkciókat is képesek vezérelni, és a zenelejátszást is támogatják ezekben a zónákban.Az Onkyo már szállítja az UBT-1 USB-s Bluetooth adaptert is, amely lehetővé teszi a közvetlen zeneátvitelt Bluetooth-os mobiltelefonokról, táblagépekről és egyéb eszközökről az Onkyo 2012-es hálózati vevőerősítőibe. Az Onkyo UBT-1 adapter a CSR aptX tömörítésre konfigurált, ami az audiofájlokat természetes dinamikával adja vissza. A codec a 10Hz – 22kHz közti sávtartományban rendkívül egyenletes frekvencia-átvitelt, 92 dB dinamikatartományt és kevesebb, mint 1,89ms algoritmikus késleltetést biztosít. A legújabb verziójú még nagyobb audió sávszélességű Bluetooth (3.0) alkalmazása a CD-hez közeli hangminőséget nyújt.

Onkyo_aptx_adapter.jpg
Az USB Pen drive méretű és kinézetű Onkyo UBT-1, adaptert a 2012-es Onkyo hálózati vevőerősítők (a TX-NR414 modelltől kezdődően) előlapi USB portjába kell dugni. Ha az adaptert Bluetooth párosítást talál a vezeték-nélküli eszközzel, a felhasználónak csak meg kell nyomnia a lejátszást a saját zenei szoftverén. Az adapter az AAC formátumot is támogatja. A vezérlési funkciók között megtalálható az automatikus bekapcsolás és a Direct Input váltás funkció hibrid készenléti állapotban.

Kapcsolódó linkek:

Onkyo: a 2012-es csúcskategóriás AV vevőerősítők
Onkyo: a 2012-es középkategóriás AV vevőerősítők
Onkyo: bemutatkoznak a 2012-es belépő AV vevőerősítők
Onkyo: új AV vevőerősítők világelső technológiákkal
AV gyártók távvezérlő alkalmazásai Android eszközökre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .