Optoma: jön a 4K ultrarövid vetítési távolságú lézeres vetítő

1. Oldal

A most zajló InfoComm kiállításon az Optoma az iparág első lézer fényforrású ultrarövid vetítési távolságú 4K Ultra HD felbontású vetítője mellett bemutatja LED-es és lámpás 4K házi-mozi projektorait is, mely utóbbiak már idén piacra kerülhetnek.


Az Optoma az InfoComm kiállításon az ISE 2016-on már látott HDL LED fényforrású 4K DLP házi-mozi vetítő és annak lámpás változata mellett egy ugyancsak 4K Ultra HD felbontású, lézer-foszfor fényforrású ultrarövid vetítési távolságú otthoni használatra is szánt projektort mutat be. Az iparági elsőnek tekintett új vetítő is a pixelduplázós technológiájú Texas Instruments 4K UHD DLP chipre épül.

Optoma 4K USTprojektor.jpg
Az egyelőre névtelen modell háza és a vetítőfelületként szolgáló fal vagy vetítővászon között csupán kb. 5 cm távolságot hagyva már 254 cm (100 inch) átlójú képet vetít (a vetítési aránya 0,18:1). A 3.300 lumen fényerejű projektorba HEVC (H.265) dekóderes és Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű multimédia lejátszót építenek, de nem tudni, hogy támogatja-e a nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést. A digitális plakát (digital signage) és házi-mozi céljára egyaránt használható projektor valamikor 2017 első negyedévében kerül majd piacra, de ára még ismeretlen.

Kapcsolódó linkek:

Acer V9800: új 4K UHD házi-mozi projektor
Optoma GT1080e, HD26LV: új Full HD házi szórakoztató vetítők
Optoma H114/H183X: új 3D házi szórakoztató HD vetítő
BenQ: 4K UHD házi-mozi csúcsvetítők az ISE 2016-on
Texas Instruments: hivatalosan is jön a 4K UHD DLP chip
Optoma: 4K DLP házi-mozi projektor mutatkozik be az ISE 2016-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .