Panasonic 2023-as TV-k: minden eddiginél szélesebb OLED TV választékkal

A Panasonic 2023-as TV-i között már Mini LED LCD TV-k is vannak és az MZ2000 mellett további OLED TV szériák, mint az MZ800 Google TV-k.


A Panasonic Berlinben bemutatta teljes 2023-as TV kínálatát. Az eseményre kiadott sajtóközlemény a hollywoodi hangolású és kiváló színpontosságú Panasonic OLED TV-k elismertsége kapcsán kiemeli, hogy a márka filmkészítőkkel és újabban nagy játékfejlesztőkkel ápolt együttműködése azt jelenti, az új termékek az alkotók szempontjainak megfelelően készülnek, hogy a tartalmakat azok szándékának valóban megfelelően adják vissza.

Panasonic 2023 TV Lifestyle

Paul Darch, a Panasonic Consumer Europe igazgatója szerint: „Az otthoni szórakoztatás fejlődik és legújabb termékkínálatunk bizonyítja, hogy a Panasonic miért továbbra is a vásárlók és a profi szakemberek elsőszámú választása világszerte. Többéves műszaki szakértelmünket és tervezési tudásunkat felhasználva örömmel mutatunk be egy sor olyan TV-t, amelyeket úgy terveztünk, hogy zavartalanul illeszkedjen bármely otthonba, miközben minden filmet, játékot, tévéműsort vagy sporteseményt igazi látványossággá varázsol, magával ragadó hangzással és páratlan képminőséggel”.

Az idei csúcskategóriás OLED TV-ket is a hollywoodi kolorista, Stefan Sonnenfeld úgymond „hangolta”, és a bennük alkalmazott továbbfejlesztett Filmmaker Mode a környezeti fény színhőmérsékletét is érzékelve még pontosabban adja vissza az alkotók szándékának megfelelő képet.

Az elmúlt években gyorsan fejlődő PC-s és konzoljátékok a játékfejlesztők szándéka szerinti élményének minél tökéletesebb reprodukálásához, már a Panasonic 2022-es LZ2000 OLED TV-kben bevezetett játékfejlesztések is nagyban hozzájárultak. Ezt nemcsak a játékosok, de a játékstúdiók és a professzionális eSport csapatok is elismerték. „2023-ban ez a játékosok iránti elkötelezettség egy teljesen új szintre emelkedett” – állítja a közlemény.

A Panasonic az Activision 2023-as kasszasiker játéká a Diablo IV hivatalos tévépartnere lesz.

Hogy minden játékrészlet a lehető legjobban jelenjen meg a képernyőn a HCX PRO AI processzoros készülékekben az új True Game Mode a játékokhoz is alkalmaz minden a filmekhez elérhető színpontossági funkciót, a továbbfejlesztett HDR Tone Mapping árnyalati leképzés pedig a játékeszközről származó forrás-orientált kifejezést biztosít. A True Game Mode kalibrálható, és a Portrait Displays Calman színkalibráló szoftverrel történő beállítás után megjelenik a Calman Calibrated logó, jelezve hogy az a játékokat az alkotóik szándéka szerint reprodukálja.

A HCX PRO AI processzoros készülékek támogatják HDMI 2.1 legfontosabb funkcióit teljes 4K felbontással, akár 120 Hz-es képfrissítéssel, ultra-alacsony késleltetéssel és bemeneti késéssel (input lag), VRR-rel és AMD Freesync Premium kompatibilitással. A felsőkategóriás Panasonic OLED TV-k az Nvidia G-SYNC-et is támogatják. A Dolby Vision HDR formátumú játékra 60Hz-es képfrissítéssel minden Game Mode Extreme TV-modell alkalmas.

Panasonic MZ2000

A januárban bejelentett MZ2000 a Panasonic 2023-as csúcs OLED TV-k 139, 164 és 195 centis (55, 65 és 77 hüvelykes) képernyője „az OLED képminőséggel elérhető határokat feszegeti”. A „Master OLED Ultimate” modul az LG Display META Technológiájú WOLED paneljével, s annak mikrolencse rétegével (Micro Lens Array) valamint egy a Panasonic mérnökei által kifejlesztett új, többrétegű hőelvezetéssel az eddiginél jóval magasabb képfényességet produkál. A készülékek 360° Soundscape Pro hangrendszerét a Technics hangolta.

Panasonic MZ1500

A Panasonic MZ1500 139 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) „forradalmi formatervezésű” OLED TV-k Master OLED PRO panelje a korábbi csúcs OLED TV-kben is használt egyedileg módosított meghajtású, valamivel fényesebb LG Display OLED.EX panel. A kisebb 106 és 121 centis (42 és 48 hüvelykes) képernyőjű modellekbe szokványos OLED panelt alkalmaznak. A készülékek Dynamic Theater Surround Pro hangrendszere a képernyő alatti előre sugárzó hangszórókból áll.

Panasonic MZ890

Ahogy az MZ2000 és MZ1500 készülékeket úgy a 106, 121 és 139 centis (42, 48 és 55 hüvelykes) képernyőjű MZ980 OLED TV-ket is a Panasonic HCX Pro AI processzora hajtja, ami az ezzel együtt járó „Auto AI” módban mesterséges intelligencia segítségével valós időben azonosítja a lejátszott tartalom műfaját és a környezeti fény színhőmérsékletét is figyelembe véve automatikusan optimalizálja a kép- és hangminőséget. Ugyancsak minden felsőkategóriás OLED TV-n működik a „Streaming 4K Remaster” algoritmus az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázásához. Ezen az OLED TV szérián is a My Home Screen 8.0 operációs rendszer fut, a hangot pedig egy Theater Surround Pro elnevezésű hangrendszer kelti.

Panasonic MZ800

A 106, 121, 139 és 164 centis (42, 48, 55 és 65 hüvelykes) MZ800 50/60Hz képfrissítésű OLED TV-kben 4K Colour Engine Pro processzor működik, Dynamic Theater Surround hangrendszerük mélynyomót is tartalmaz, a játékmód (Game Mode) kapcsolására működik az a HDMI 2.1 ALLM funkció. A legfontosabb különbség, hogy az MZ800 készülékeken a My Home Screen helyett az Android TV alapú Google TV platform fut.

Panasonic MX950 Mini LED TV

A Panasonic 2023-as LED LCD TV-i közül a 139, 164 és 189 centis (55-, 65, 75 hüvelykes) MX950 modellek Mini LED panelmegvilágítást kínálnak, de még a FALD háttérvilágítással rendelkező MX940 108 és 126 centis (43 és 50 hüvelykes) készülékekben is ugyanaz a HCX Pro AI processzor működik, mint a prémium OLED TV-kben. A készülékeken a My Home Screen 8.0 operációs rendszer fut. Az MX950 modelleknek mélynyomóval kiegészített Dynamic Theater Surround, az MX940 készülékeknek csak e nélküli Theater Surround a hangrendszere.

Az idei Panasonic LED LCD 4K TV-k MX800 szériája 108, 126, 139, 164 és 189 centis (43, 50-55-, 65, 75 hüvelykes) modelljei – a két kisebbet leszámítva – HDR Cinema Display képernyővel, HCX processzorral, és Android alapú Fire OS letisztult felhasználói kezelőfelülettel kerülnek forgalomba. Korábban pedig már írtam az MX700 Google TV szériáról.

A Panasonic 2023-as TV-k további részleteiről és árairól külön hírekben is beszámolok majd.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .