Panasonic LZ2000: a még fényesebb „Master OLED Pro” képernyős csúcstévé

A 2022-es Panasonic LZ2000 csúcs OLED TV-k továbbfejlesztett képernyője tovább növelt középszintű fényességet ígér és először lesz belőlük 195 centis (77 hüvelykes) modell is.


A napokban bejelentett Panasonic LZ2000 csúcs OLED TV a 139 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) mellett most először „Cinema Size” 195 centis (77 hüvelykes) képernyővel is kapható lesz. A Panasonic az új készülékekben továbbfejlesztett egyedi konfigurációjú „Master OLED Pro” képernyőt alkalmaz, ami „több középszintű fényességet biztosít”, de ennek mértékéről a cég nem közölt adatokat. Az egyelőre csak feltételezhető, hogy mindennek az LG Display „OLED.EX” TV képernyő az alapja.

A közlemény szerint: „Mindhárom méret a legújabb, 2022-es generációjú „Master OLED Pro” konfigurációt használja, amit a Panasonic egyedileg fejlesztett, hogy a képminőség-feldolgozás javítása révén még nagyobb fényességet biztosítson. Az eredmény a középszintű fényesség további növekedése, ami többet nyújt a HDR-ből és javít a világosabb területeken a részletek reprodukálásának pontosságán.”

Panasonic LZ2000-Lifestyle

Az LZ2000 OLED TV-k fejlett szenzorokkal érzékelik a környezeti fény színhőmérsékletét és ennek megfelelően is úgy állítják be a képet, hogy az bármely napszakban természetes élményt nyújtson. A rendszer a tavaly bevezetett „Auto AI” módra épül, ami mesterséges intelligencia segítségével valós időben azonosítja a lejátszott tartalom műfaját, hogy ahhoz automatikusan optimalizálja a kép- és hangminőséget. Az LZ2000 a fényerőt és a színhőmérsékletet is be tudja állítani.

A közlemény magyarázata szerint: „2022-ben a napszakhoz való optimalizálás érdekében az LZ2000 egy szenzort használ a környezeti fény színhőmérsékletének érzékelésére. Ez azért fontos, mert az emberi szem a környezeti fényviszonyoktól függően másképp érzékeli a „fehéret”. A legtöbb európai otthon például meleg színű fényeket használ éjszaka, ami azt jelenti, hogy a képernyőn megjelenő fehéret kékesnek és túl hidegnek érzékelhetik.” Az új érzékelő a HCX Pro AI processzorral együttműködve ezt kompenzálja ki. Az „Auto AI” persze kikapcsolható.

Panasonic LZ2000 77"

A LZ2000 készülékek természetesen támogatják az összes releváns HDR formátumot, így a HDR10, HDR10+, a HLG (és HLG Photo) valamint a Dolby Vision videókat is. Ráadásul rendelkezik a Dolby Vision IQ és HDR10+ Adaptive funkcióval is, melyek a HDR képet a dinamikus metaadatok mellett a szoba megvilágítási körülményeit is figyelembe véve jelenítik meg. A TV-kne van Filmmaker Mode és Netflix Kalibrált képmódja is.

Panasonic LZ2000-front_hangszórósor

Az LZ2000 a Panasonic 360° Soundscape „mindent a TV-ben” hangcsomagja a több beépített felfelé, oldalra és előre irányított hangsugárzóval Dolby Atmos térhangzást állít elő. A legfontosabb újdonság, hogy a Panasonic a szokványos front hangszórókat egy hangszórósorra cserélte, ami a képernyő alatt, annak teljes szélességén fut végig. Ez a megoldás szélesebb hangteret, precízebb, tisztább hangzást ígér, és irányított hangnyalábok létrehozását is lehetővé teszi.

A közlemény szerint: „egy nagyon intuitív és egyszerű grafikus felhasználói felületet használva az LZ2000 lehetővé teszi a hang relatív hangerejének beállítását a szoba különböző részein. Három üzemmódja: a „Pinpoint” mód, mely a hangot egy adott pontra irányítja; az „Area” mód, ami a hangot a szoba egy adott területén lévő embercsoporthoz irányítja; és a „Spot” mód, ami egy adott helyen növeli a hangerőt, miközben mások továbbra is hallják a hangot.”

A filmrajongók körében eddig is népszerű Panasonic OLED TV-k a PC- és konzoljátékosok igényeinek kiszolgálására már tavaly megkapták a nagyon rövid bemeneti késésű (input lag) „Game Mode Extreme” játékmódot és a megfelelő HDMI 2.1 bemeneteket, melyeken keresztül idén már alapból működni fognak az LZ2000 készülékeken a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) funkciók (HDMI VRR és AMD FreeSync) akár 4K/120Hz (HFR) képsebességgel is.

Panasonic LZ2000_Game Control Board

A játék közben annak képére ráhívva megjeleníthető új funkció, a Game Control Board egy helyre gyűjti az összes fontos játékbeállítást és információt, melyek a következők:

 • Információ: ez az opció megjeleníti a játékból származó összes információt, például a képsebességet, a HDR metaadatokat és a szín-mintavételezési adatokat.
 • Dark Visibility Enhancer: lehetővé teszi a játékos számára, hogy aprólékosan beállíthassa a sötét jelenetek majdnem teljesen fekete részeinek láthatóságát, így könnyebben észreveheti az előre vezető utat vagy az árnyékban megbújó ellenséget.
 • HDR Tonemap: ez mutatja az aktuális HDR árnyalati-leképzés beállításokat, amelyek között van „Off” (a játékkonzol kezeli a árnyalati-leképzést); „On” (a TV kezeli a árnyalati-leképzést); vagy a Dinamikus (a TV valós időben elemzi a bejövő képkockákat és jelenetenként dinamikus árnyalati-leképzést végez, még akkor is, ha a forrás statikus HDR).
 • Input Lag és VRR: a bemeneti késés és VRR beállítások megjelenítése és módosítása.
 • Viewing Mode: lehetővé teszi a játékos számára, hogy valós időben változtassa a nézési módot, és élőben lássa a hatást, hogy kiválaszthassa az általa preferált megjelenítést.

Emellett a Panasonic a PC-s és konzolos játékok többségénél jellemzően 60Hz-es képfrissítés esetében tovább csökkenti a bemeneti késést egy új „60Hz Refresh Mode” bevezetésével.

Ugyancsak újdonság, hogy az „SPD Auto Game Mode” automatikusan felismeri a kompatibilis HDMI 2.1 4K HFR-t és VRR-t, amit az NVIDIA GPU-k (pl. RTX30) támogatnak.

A Panasonic LZ2000 a My Home Screen 7.0 verziójával a fontosabb videó streaming szolgáltatások – köztük már az Apple TV+ és a Disney+ – elérése mellett új hozzáférhetőségi funkciókat is kínál.

Az LZ2000 a legelterjedtebb hangasszisztens támogatást (Google Assistant, Amazon Alexa) nyújtva fontosabb funkcióit tekintve hangutasításokkal is vezérelhető.

Továbbra sem támogatott viszont sem a Google Chromecast sem az Apple AirPlay 2.

A 139 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) Panasonic LZ2000 OLED TV-k várhatóan júniusban vagy júliusban, míg a 195 centis (77 hüvelykes) modell várhatóan augusztusban lesz kapható, az árak egyelőre ismeretlenek.

Panasonic LZ2000 OLED TV-k

A Panasonic LZ2000 OLED TV főbb jellemzői:
Kép:

 • 139, 164 és 195 cm (55, 65 és 77 hüvelyk) képméret, 4K felbontás
 • Hollywoodban hangolt 2022-es Master OLED Pro képernyőkonfiguráció több középszintű fényességgel
 • Új HCX Pro AI processzor a tartalom műfajának gördülékenyebb felismerése Auto AI használatával, és annak megfelelően automatikus kép- és hangoptimalizálással
 • A hollywoodi kolorista, Stefan Sonnenfeld által hangolt kép
 • Game Mode Extreme a fokozott játékélményhez VRR és HFR támogatással
 • HDMI 2.1 csatlakozás HFR és akár 120Hz-es 4K VRR támogatással
 • HDR10, HDR10 +, HLG (HLG Photo) és Dolby Vision formátumok
 • Dolby Vision IQ és HDR10+ Adaptive fényviszonyokhoz optimalizálás
 • Filmmaker Mode
 • Netflix Kalibrált képmód
 • Intelligent Sensing (intelligens érzékelés) funkció, és a környezeti fény színhőmérsékletéhez optimalizált képbeállítás
Hang:

 • Panasonic 360° Soundscape all-in-one TV audiocsomag
 • Front hangszórósor hangsugárformázással az irányított hangok megszólaltatására
 • Oldalra és felfelé sugárzó Dolby Atmos hangzást megszólaltató hangsugárzók
Okos TV és egyéb funkciók:

 • My Home Screen 7.0 okos TV platform
 • MyScenery hangulatos képek és videók
 • Játékfunkciók: Game Control Board, automatikus NVIDIA GPU felismerés, késleltetésjavítás 60Hz-es játékokhoz és HDMI 2.1-kompatibilitás
 • Hozzáférhetőségi funkciók látássérültek számára
 • A Google Assistant és az Amazon Alexa támogatás
 • A CalMAN PatternGen és az AutoCal támogatás

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .