Panasonic: szeptembertől leáll a TV panelgyártás

1. Oldal

A Panasonic lassan három éve nem gyárt plazma TV-ket és szeptemberben leáll a termelés a hat évvel ezelőtt megnyitott TV képernyőgyárában is, ami soha nem hozott profitot. Annak egyelőre kicsi az esélye, hogy a Panasonic teljesen kilép a TV piacról.


A Reuters beszámolója szerint, a Panasonic kedden bejelentette, hogy bezárja veszteséges TV képernyőgyártási tevékenységét, így a Foxconn többségi tulajdonában lévő Sharp maradt az egyetlen japán cég, mely TV paneleket is gyárt.

A Panasonic szóvivője azt mondta, hogy a cég szeptember végéig szünteti be a TV-képernyők gyártását Himeji-i üzemében. Ez az üzem hat éve kezdte meg az IPS LCD TV panelek gyártását, de a működése során végig veszteséges tevékenységet már 2011. óta igyekszik a cég kiszervezni illetve leépíteni.

Panasonic -TX-65CZ950_oled_TV.jpg
Arra, hogy a Panasonic teljesen felhagyna a tévégyártással, egyelőre nem utal semmi. A professzionális televíziós berendezéseket is gyártó cégnek nagy hagyományai vannak ezen a piacon.

A Panasonic csúcskategóriás 4K Ultra HD TV-k VA LCD paneljeit már ma is más gyártók, például az Innolux szállítja. A dél-koreai LG Display pedig az OLED panelt biztosítja a Panasonic TX-65CZ950 4K Ultra HD HDR OLED TV-jéhez (ez látható a fenti képen).

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: a 2016-os 4K Ultra HD TV-k jellemzői
A Foxconn felvásárolta a Sharpot
Panasonic DX900: új csúcs LCD TV UHD Premium minősítéssel
Panasonic TX-65CZ950: az új 4K Ultra HD HDR OLED TV
A Panasonic is kivonul egyes TV piacokról?
Panasonic: 2013 decemberében leáll a plazma TV gyártás
Panasonic: csökkenő panelgyártás a veszteségek lefaragására
Panasonic: a veszteségek miatt csökkenő TV gyártás
A Panasonic is kiszervezi jövőre a TV panelgyártást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .