Pannde PD-6: egy új csúcskategóriás Ultra HD Blu-ray lejátszó

Az új Pannde PD-6 Ultra HD Blu-ray lejátszó támogatja a HDR10 és Dolby Vision formátumokat, két HDMI kimenete van és a DVD-Audio valamint SACD lemezek lejátszására is alkalmas.


A kínai Pannde cég új PD-6 Ultra Ultra HD Blu-Ray lejátszójának prémium mivoltára nemcsak szálcsiszolt alumínium előlapja és merev acél háza utal, de a beépített alkatrészek és az összeszerelés minősége is. A Pannde egy szokványosabb és olcsóbb UHD Blu-ray lejátszót is kínál PD-670 típusjelzéssel.

Pannde PD-6 UHD Blu-ray lejátszó

A PD-6 megfelel az Ultra HD Blu-Ray specifikációnak, így támogatja a 4K felbontású és statikus metaadatokkal operáló HDR10 videókat valamint a Dolby Atmos és DTS:X, hangformátumok bitfolyamait. Ezenfelül támogatja a Blu-ray 3D, Blu-ray Disc, DVD, DVD-Audio, SACD és CD lemezek lejátszását, valamint a Dolby Vision nagy dinamikatartományú formátumot is. A készülék médiafájlokat is lejátszik USB 3.0 és USB 2.0 portokon vagy az otthoni hálózaton keresztül.

A PD-6 egy MediaTek MT8581 rendszerchipre épül és egy Sony lemezbetöltő-olvasó mechanikát építenek bele. A készülék „kettős operációs rendszere” a Pannde szerint az Oppo UDP-205 és a Pioneer UDP-LX800 lejátszókon alapul.

Pannde PD-6 Elite felépítés

Más prémium lejátszóhoz hasonlóan a PD-6-nak is két HDMI kimenete van. Egy AV HDMI 2.0a kimenet az újabb készülékekhez és egy HDMI 1.4, ami a régebbi AV vevőerősítőkhöz továbbít audiobitfolyamot. Ezeken kívül van még két analóg XLR és két RCA audiokimenete is a lejátszónak, melyeket professzionális D/A konverter hajt meg.

A Pannde PD-6 Európában olyan speciális webes kereskedőkön keresztül kerül értékesítésre, mint a CineUltra.eu. A hivatalos ára még nem ismert, de feltételezések szerint az 2200 € (kb. 790.000 Ft) alatt lehet.

Pannde PD-6 UHD Blu-ray hátlap

A Pannde PD-6 Elite főbb jellemzői:
 • 4K Ultra HD videó: 4K Ultra HD Blu-ray lemezek valamint USB-n és hálózaton át 4K médiafájlok és felhasználó által előállított tartalmak lejátszása HEVC, H.264, VP9 4K és Hi10P dekódolással.
 • Nagy dinamikatartomány: a nagy dinamikatartomány (HDR) HDR10 és Dolby Vision formátumainak valamint a széles színtartomány (BT.2020) támogatása.
 • HDR-SDR konvertálás: a HDR tartalmak SDR-re konvertálása régebbi képmegjelenítőkhöz, valamint különböző színterek, például BT.2020, BT.709 közötti átalakítás.
 • Referencia-minőségű videó: a MediaTek MT8581 multimédiás rendszerchip 4K UHD lejátszáshoz és felskálázáshoz, a 4K (3840 x 2160) tartalmak HEVC, H.264 és VP9 4K 60p videók dekódolásával, valamint a régebbi 2K videókhoz MPEG-1/2/4, VP9, VP8 és VC-1 2K 60p videók dekódolásával.
 • 3D hangformátumok: az objektumalapú hangformátumok, mint a Dolby Atmos és a DTS: X kimeneti bitfolyamaival a PD-6 nagyszerű hangzást biztosít a filmhangsávokhoz és a zenéhez.
 • Nagy pontosságú SONY lemezbetöltő: A nagy pontosságú, jól kiegyensúlyozott Sony optikai lézeres lemezbetöltő biztosítja minden típusú lemez zavartalan és megbízható lejátszását.
 • Kivételes építési minőség: a szálhúzott alumínium előlap elegáns megjelenést, a merev acélház és az aranyozott csatlakozók megbízható működést és csatlakozást biztosítanak.
 • Több lemezformátum: a lejátszó a 4K Ultra HD Blu-ray mellett támogatja a Blu-ray, Blu-ray-3D, DVD-Video, DVD-Audio, SACD (Hybrid DSD Multichannel, DSD Stereo, CD Layer) és Audio CD lemezeket, valamint az írható adathordozókat (BD-R, BD-RDL, BD-RW, DVD-R, CD-R, CD-RW) is.
 • Médiafájlok lejátszása: A PD-6 hátulján egy USB 3.0 port, elöl pedig egy USB2.0 porton keresztül külső adathordozóról lejátszhatóak videók, zenék és képek, köztük ISO és MKV fájlok is.
 • Otthoni hálózati elérés: a Gigabites LAN porton át csatlakozva az otthoni hálózathoz számítógépeken és otthoni szervereken tárolt médiafájlok is lejátszhatóak.
 • Veszteségmentes hangkimenet: veszteségmentes nagyfelbontású hangfájlok, mint az AIFF, WAV, ALAC, APE és FLAC dekódolása és lejátszása, valamint a DSD (Direct Stream Digital) audiofájlok közvetlenül a sztereó szekción (XLR) vagy a többcsatornás rendszeren keresztül való lejátszása.
 • HIFI: nagy felbontású analóg jelkomponensek, CS9038PRO professzionális D/A konverter.
 • Két HDM kimenet: a lejátszó két HDMI kimenete közül az egyik HDMI2.0 (audio/video) kimenettel, a másik egy HDMI 1.4 audiocsatlakozó a régebbi AV vevőerősítőkhöz.
 • Analóg sztereó kimenetek: 2x XLR (szimmetrikus) + 2x RCA (aszimmetrikus)
 • További csatlakozók és vezérlés: koaxiális és optikai digitális audiokimenetek, RS-232 soros és IP vezérlés, mobilalkalmazás-vezérlés hálózaton keresztül Android/iOS mobil eszközökről.
 • Mellékelt tartozékok: távirányító, 4K HDMI kábel, EU hálózati csatlakozó
 • Energiafogyasztás: 25Watt/0,5W (készenléti állapotban), 110V-240V (Auto).
 • Méret, súly: 430 x 400 x 120 mm (Szélesség x Mélység x Magasság), 16,2 kg
 • Garancia: 24 hónap / gyártói garancia 12 hónap.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .