Philips OLED903: új csúcstévé B&W hangprojektorral

A TP Vision első beépített Bowers & Wilkins hangprojektorral rendelkező Philips OLED903 4K/HDR TV-i Dolby Atmos kompatibilisek, Ambilight és Android TV működik bennük.


Az európai piacra kerülő Philips TV-ket gyártó TP Vision és Bowers & Wilkins nemrég bejelentett együttműködésének eredményeként az elkövetkező Philips csúcstévékbe B&W hangsugárzók kerülnek beépítésre.

Martijn Smelt, a TP Vision Europa marketingvezetője nyilatkozta: „Túl hosszú ideig hagyta az iparág, hogy a hangminőség a televíziós teljesítmény mostohagyereke legyen. A kihívást tovább erősítette OLED készülékeink kivételes minősége. Szóval örülök, hogy partnerei lehetünk a világ legjobb hangtechnikai cégének, a Bowers & Wilkins-nek, hogy a jövőben biztosítsuk a Philips High End TV-hang egyedülállóan kiváló élményt nyújtson.”

Az együttműködés első eredménye a 140 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) Philips OLED903 TV-k, melyek része egy 2.1-csatornás hangprojektor két titán-dóm nagyfrekvenciás sugárzóval, két középtartományú meghajtóval és két passzív basszussugárzóval. A cég a részleteket homályban tartva azt is mondja, hogy az OLED903Dolby Atmos kompatibilis. Két héten belül a berlini IFA 2018 kiállításon talán kiderül, mit is jelet ez pontosan. Az új TV-k emellett képes kezelni a Dolby Digital (AC3), a Dolby Digital Plus (EAC3) és a legújabb Dolby AC4 valamint a DTS-HD formátumú audojeleket is.

A 4K felbontású új Philips csúcstévék támogatják a HDR10, HDR10+ és HLG formátumú nagy dinamikatartományú tartalmakat, melyek az OLED képernyőn valódi feketével és a cég szerint 1.000 nit (cd/m2) körüli csúcsfényességgel jeleníthetőek meg.

A TP Vision féle Philips TV-k a Samsung és a Panasonic készülékeivel együtt a Dolby Vision alternatívájának szánt HDR10+ formátumot támogatják, ami szintén dinamikus metaadatokkal operálva a jelenetenként optimalizálja a képet. Jelenleg viszont szinte alig érhetőek el ilyen formátumú tartalmak, főleg a Dolby Vision filmek kínálatához képest.

Az OLED903 TV-kben a képfeldolgozást a tavaly bevezetett P5 „Perfect Picture Engine” videoprocesszor megújított második generációs változata látja el, melynek egyik új funkciója egy továbbfejlesztett SDR – HDR felkonvertáló algoritmus, azoknak, akik ilyet akarnak használni. A készülékek négy HDMI bemenetet kínálnak.

A magasabb kategóriájú Philips TV-khez hasonlóan az OLED903 hátuljában is működik az Ambilight hangulatvilágítás, mégpedig annak háromoldalas változata, ami képes együttműködni a Philips HUE lámpákkal, a Spotify zeneszolgáltatással, a konzoljátékokkal és még sok mással is.

Az OLED903 készülékeken a már elavultnak mondható 7-es verziójú (Nougat) Android TV platform fut egy a korábbiaknál nagyobb teljesítményű hardveren, de a Philips ígéri, hogy TV-i megkapják a 8-as (Oreo) verziót  csak még nem tudni mikor. A cég elmondása szerint a TV-k a közeljövőben támogatják majd a Google Assistant és Amazon Alexa hangvezérlést is.

Az OLED903 TV-k mellé a szokványos mellett egy a fenti képen látható bot távirányítót is csomagolnak. Az új csúcstévé is két hangolóegységgel rendelkezik, mint a megfizethető OLED803.

A hivatalosan a két hét múlva kezdődő IFA 2018 kiállításon bemutatkozó Philips 55OLED903 és 65OLED903 készülékek árai még nem ismertek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .