Philips OLED903: új csúcstévé B&W hangprojektorral

A TP Vision első beépített Bowers & Wilkins hangprojektorral rendelkező Philips OLED903 4K/HDR TV-i Dolby Atmos kompatibilisek, Ambilight és Android TV működik bennük.


Az európai piacra kerülő Philips TV-ket gyártó TP Vision és Bowers & Wilkins nemrég bejelentett együttműködésének eredményeként az elkövetkező Philips csúcstévékbe B&W hangsugárzók kerülnek beépítésre.

Martijn Smelt, a TP Vision Europa marketingvezetője nyilatkozta: „Túl hosszú ideig hagyta az iparág, hogy a hangminőség a televíziós teljesítmény mostohagyereke legyen. A kihívást tovább erősítette OLED készülékeink kivételes minősége. Szóval örülök, hogy partnerei lehetünk a világ legjobb hangtechnikai cégének, a Bowers & Wilkins-nek, hogy a jövőben biztosítsuk a Philips High End TV-hang egyedülállóan kiváló élményt nyújtson.”

Az együttműködés első eredménye a 140 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) Philips OLED903 TV-k, melyek része egy 2.1-csatornás hangprojektor két titán-dóm nagyfrekvenciás sugárzóval, két középtartományú meghajtóval és két passzív basszussugárzóval. A cég a részleteket homályban tartva azt is mondja, hogy az OLED903Dolby Atmos kompatibilis. Két héten belül a berlini IFA 2018 kiállításon talán kiderül, mit is jelet ez pontosan. Az új TV-k emellett képes kezelni a Dolby Digital (AC3), a Dolby Digital Plus (EAC3) és a legújabb Dolby AC4 valamint a DTS-HD formátumú audojeleket is.

A 4K felbontású új Philips csúcstévék támogatják a HDR10, HDR10+ és HLG formátumú nagy dinamikatartományú tartalmakat, melyek az OLED képernyőn valódi feketével és a cég szerint 1.000 nit (cd/m2) körüli csúcsfényességgel jeleníthetőek meg.

A TP Vision féle Philips TV-k a Samsung és a Panasonic készülékeivel együtt a Dolby Vision alternatívájának szánt HDR10+ formátumot támogatják, ami szintén dinamikus metaadatokkal operálva a jelenetenként optimalizálja a képet. Jelenleg viszont szinte alig érhetőek el ilyen formátumú tartalmak, főleg a Dolby Vision filmek kínálatához képest.

Az OLED903 TV-kben a képfeldolgozást a tavaly bevezetett P5 „Perfect Picture Engine” videoprocesszor megújított második generációs változata látja el, melynek egyik új funkciója egy továbbfejlesztett SDR – HDR felkonvertáló algoritmus, azoknak, akik ilyet akarnak használni. A készülékek négy HDMI bemenetet kínálnak.

A magasabb kategóriájú Philips TV-khez hasonlóan az OLED903 hátuljában is működik az Ambilight hangulatvilágítás, mégpedig annak háromoldalas változata, ami képes együttműködni a Philips HUE lámpákkal, a Spotify zeneszolgáltatással, a konzoljátékokkal és még sok mással is.

Az OLED903 készülékeken a már elavultnak mondható 7-es verziójú (Nougat) Android TV platform fut egy a korábbiaknál nagyobb teljesítményű hardveren, de a Philips ígéri, hogy TV-i megkapják a 8-as (Oreo) verziót  csak még nem tudni mikor. A cég elmondása szerint a TV-k a közeljövőben támogatják majd a Google Assistant és Amazon Alexa hangvezérlést is.

Az OLED903 TV-k mellé a szokványos mellett egy a fenti képen látható bot távirányítót is csomagolnak. Az új csúcstévé is két hangolóegységgel rendelkezik, mint a megfizethető OLED803.

A hivatalosan a két hét múlva kezdődő IFA 2018 kiállításon bemutatkozó Philips 55OLED903 és 65OLED903 készülékek árai még nem ismertek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .