Pioneer: a 2011-es hálózati Blu-ray 3D lejátszó alapmodellek

1. Oldal

A Pioneer a jövő heti IFA 2011 kiállításon mutatja be a korszerű hálózati funkciókat és kiváló hangminőséget ígérő BDP-140, BDP-440 új Blu-ray 3D lejátszóit.

A Pioneer összes idei Blu-ray lejátszója alkalmas a Blu-ray 3D lemezek lejátszására, s ennek megfelelően 1.4a verziójú HDMI kimenetük van, amin át a szabvány DVD-k is 1080p jelformátumra felkonvertálva játszhatóak le.

Pioneer_BDP-140.jpg
Már az alapmodell BDP-140 is csatlakozhat a helyi hálózathoz és internethez Etherneten vagy opcionális AS-WL300 WLAN konverteren át, és nemcsak a filmekhez kapcsolódó BD-Live extra tartalmak eléréséhez. A lejátszókkal elérhetőek és élvezhetőek a YouTube videói és a Picasa fotóalbumai, a DLNA minősítés pedig biztosítja a kompatibilis hálózati PC-n vagy médiaszerveren tárolt audiók, videók és képek lejátszását. A széleskörű médiafájl támogatás mellett a JPEG képek akár hanggal kísért megtekintése is lehetséges CD, DVD lemezről, USB tárolóról, vagy a helyi hálózatról egyaránt.

Az iPad/iPhone/iPod mobileszközökhöz ingyen letölthető iControlAV2 alkalmazással vezérelhetőek az új Blu-ray lejátszók lejátszási és navigálási funkciói is, feltéve hogy azok Etherneten vagy WLAN-on át a vezeték-nélküli hálózati router-hez kapcsolódnak.

Az új Pioneer Blu-ray lejátszók a tökéletes sokcsatornás hangélmény eléréséhez támogatják a nagyfelbontású hangformátumok, mint a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio bitfolyamainak, illetve dekódolt és tömörítetlen többcsatornás LPCM jelként való továbbítását HDMI kimeneten. Már a BDP-140 is képes a sokcsatornás Super Audio CD-k (SACD) lejátszására, és HDMI-n át DSD 1 bit formátumú vagy 88,2 kHz/24 bit illetve 176.4 kHz/24 bit nagyfelbontású PCM kimeneti jelet szolgáltat.

Pioneer_BDP-440.jpg
A BDP-440 a DVD-Audio lemezeket is lejátssza, és a kompatibilis Pioneer AV vevőerősítők felé a PQLS technológiával időbeli bizonytalanságtól (Jitter) mentesen továbbítja a sokcsatornás LPCM jeleket valamint a kódolt bitfolyamokat HDMI-n át.

Az új Blu-ray lejátszók a Pioneer SC-LX75, SC-LX85 csúcskategóriás AV vevőerősítők „Stream Smoother Link” és „Sound Retriever Link” funkciót is támogatják. Ehhez a lejátszók a kisebb bitsebességű dekódolt videó illetve a tömörített zenefájlokból dekódolt audió mellé továbbítják az AV vevőerősítőnek az eredeti fájlformátumra vonatkozó információt is amivel az optimalizálja a kép illetve hang minőségét.

A BDP-140 szeptember 20-tól, a BDP-440 október 20-tól lesz kapható idehaza 54.900 Ft illetve 79.900 Ft árakon.

A BDP-140, BDP-440 főbb tulajdonságai:

• Blu-ray 3D lejátszás
• SACD, Blu-ray Disc, DVD-Video, AVCHD, lemezlejátszás
• DVD-Audio lemezlejátszás (BDP-440)
• Hálózati kapcsolat: YouTube, Picasa internetes elérés, és PC-ről helyi szerverről DLNA fájlelérés
• DivX Plus HD, MKV, WMV, LPCM WAV, MP3, MPEG-2/4 AAC, WMA (.divx, .mkv, .wmv, .ts, .avi, .m2ts, .m4v, .flv, .mov, .wav, .3gp, .wma,.mp3) fájllejátszás
• JPEG képnézés akár zenelejátszással
• USB csatlakozó az elő- és hátlapon
iControlAV2 távvezérlés iPad/iPhone/iPod alkalmazással
• 148,5 MHz/12 bit videó D/A konverter
• 192 kHz/24 bit audió D/A konverter
• 2 és sokcsatornás PQLS precíziós digitális LPCM és bitfolyam jeltovábbítás HDMI csatlakozón (BDP-440)
• Alumínium előlap (BDP-440)

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2011-es AV vevőerősítők csúcsmodelljei
Pioneer: a 2011-es felső középkategóriás AV vevőerősítők
Pioneer: új AV vevőerősítők tévéállványokhoz méretezve
Pioneer: a 2011-es hálózati AV vevőerősítő alapmodellekről
Pioneer: Air Jam, iControlAV2, AirPlay az új AV erősítőkhöz
Pioneer: a 2011-es AV vevőerősítő alapmodellekről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .