Pioneer BDP-LX55: a felsőkategóriás Blu-ray 3D lejátszó

1. Oldal

Már kapható a Pioneer idei felsőkategóriás univerzális Blu-ray 3D lejátszója a BDP-LX55, ami a hálózati és médialejátszó funkciókon valamint a kiváló hangminőségen kívül külön HDMI kimenetet is kínál a digitális audiojelek számára.

Mint a Pioneer összes idei Blu-ray lejátszója a BDP-LX554423 is alkalmas a Blu-ray 3D lemezek lejátszására, ráadásul a fő (MAIN) 1.4a verziójú HDMI mellett egy második (SUB) HDMI kimenete is van csak a digitális audio- és vezérlőjel továbbítására..

Pioneer_BDP-LX55.jpg
A BDP-LX55 Etherneten vagy opcionális AS-WL300 WLAN konverteren keresztül a helyi hálózathoz és internethez csatlakozva éppúgy eléri a BD-Live extrákat, mint a közkedvelt YouTube videókat és a Picasa fotóalbumot. Lévén DLNA minősítésű a modell lejátssza a hálózati PC-n vagy médiaszerveren tárolt audió, videó és kép médiafájlokat is. Ugyanerre CD, DVD lemezről és USB tárolóról is képes.

Az Etherneten vagy WLAN-on vezeték-nélküli hálózati útválasztóhoz kapcsolódó BDP-LX55 lejátszási és navigálási funkcióit az iPad/iPhone/iPod és Android mobileszközökhöz ingyen letölthető iControlAV2 alkalmazással is lehet vezérelni.

Az univerzális Blu-ray lejátszó támogatja a nagyfelbontású például Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangformátumokat, amelyek bitfolyamait illetve dekódolt és többcsatornás LPCM jelét is képes kiadni a HDMI kimeneteken. A csatlakoztatott AV vevőerősítő képességeitől függően a BDP-LX55 a Super Audio CD (SACD) tartalmát vagy DSD 1 bites vagy 88,2 kHz/24 bites PCM jelként adja ki HDMI kimenetén. A készülék a DVD-Audio lemezeket és FLAC hangformátumot is lejátssza.

A BDP-LX55 is képes a Pioneer PQLS technológiával időzítési hibáktól (Jitter) mentesen továbbítani a digitális audiojeleket HDMI-n át a kompatibilis AV vevőerősítőkbe. A modell emellett rezgésálló házzal, minőségi válogatott alkatrészekkel, nagyteljesítményű tápegységgel és 32 bit/192 kHz-es DSD képes D/A konverterekkel szolgálja a tökéletesebb hangminőséget.

Egy beépített videó feldolgozó IC-vel aBDP-LX55 lehetővé teszi a képparaméterek sokaságának beállítását, és „Stream Smoother Link” funkciója automatikusan javítja az erősebben tömörített videók képminőségét csökkentve azok moszkitó és kockázódási zaját.

A lejátszó támogatja a csúcskategóriás Pioneer SC-LX75, SC-LX85 AV vevőerősítők „Sound Retriever Link” funkcióját is, a tömörített zenefájlokból dekódolt audió mellé továbbítva az eredeti fájlformátumra vonatkozó információt is amivel a vevőerősítők optimalizálják a hang minőségét.

A BDP-LX55 főbb tulajdonságai:

• Blu-ray 3D lejátszás
• DVD-Audio, SACD, Blu-ray Disc, DVD-Video, AVCHD, lemezlejátszás
• Hálózati kapcsolat: YouTube, Picasa internetes elérés, és PC-ről helyi szerverről DLNA fájlelérés
• DivX Plus HD, MKV, WMV, LPCM WAV, MP3, MPEG-2/4 AAC, WMA, FLAC (.divx, .mkv, .wmv, .ts, .avi, .m2ts, .m4v, .flv, .mov, .wav, .3gp, .wma,.mp3, .flac) fájllejátszás
• JPEG képnézés akár zenelejátszással
• USB csatlakozó az elő- és hátlapon
• MAIN és SUB HDMI kimenetek, utóbbi csak audió és vezérlőjel csatlakoztatására
• RS-232C vezérlő port
iControlAV2 távvezérlés iPad/iPhone/iPod alkalmazással
• 192 kHz/32 bit audió D/A konverter
• 2 és sokcsatornás PQLS precíziós digitális LPCM és bitfolyam jeltovábbítás HDMI csatlakozón
• Három rétegű ház, alumínium előlap

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2011-es Blu-ray és DVD házi-mozi rendszerek
Pioneer: a 2011-es hálózati Blu-ray 3D lejátszó alapmodellek
Pioneer: a 2011-es AV vevőerősítők csúcsmodelljei
Pioneer: a 2011-es felső középkategóriás AV vevőerősítők
Pioneer: a 2011-es hálózati AV vevőerősítő alapmodellekről
Pioneer: Air Jam, iControlAV2, AirPlay az új AV erősítőkhöz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .