Pioneer: a 2011-es Blu-ray és DVD házi-mozi rendszerek

1. Oldal

A Pioneer idén tizenhárom különböző házi-mozi rendszert kínál, amelyek közül kilenc Blu-ray 3D lemezek lejátszására is alkalmas, és többségük a síkpaneles TV-k körül könnyen elhelyezhető innovatív hangsugárzókat kínál.
A Pioneer házi-mozi rendszerek kínálata jelentősen bővül alapvetően a Blu-ray lemezek lejátszására is alkalmas több összeállítással. A vásárlók 5.1 és 2.1 csatornás hangrendszerek közül választhatnak, mely utóbbiak hangoszlopát illetve hangsugárzóit praktikusan lehet elhelyezni a síkpaneles TV-k közelében.

Továbbra is kaphatóak DVD lejátszós rendszerek. Ezek a szatellit sugárzókat kínáló DCS-202K4284, a négy álló hangsugárzót és padlóra sugárzó mélynyomót tartalmazó DCS-414K4385, illetve a 2.1 csatornás, a TV alá/fölé tehető hangoszloppal rendelkező DCS-SB314 valamint a két front hangsugárzós DCS-FS313.

Pioneer_BCS-717_csatik.jpg
Az új Blu-ray 3D lemezek lejátszására is alkalmas házi-mozi rendszer központi készülékén két HDMI bemenet is van, amihez a felhasználó digitális vevőegységet, játékkonzolt vagy más hasonló készüléket csatlakoztathat. A készülékek 1.4a verziójú HDMI kimenete ugyanakkor Audio Return Channel támogatással fogadni képes a TV-k vevőjéből származó digitális audiojelet, amit a hangrendszer térhangzással meg is szólaltathat.

Az összes új Blu-ray lejátszós házi-mozi rendszer rendelkezik hálózati kapcsolattal, amin keresztül az internetről a BD-Live funkcióval extra tartalmak érhetőek el a megfelelő Blu-ray lemezek lejátszásakor, illetve hozzáférhetővé válnak a YouTube, Picasa, AccuWeather webes tartalmai is. Az új modellek a hálózaton át DLNA (Ver.1.5) kompatibilis PC-ről vagy médiaszerverről mozi-, zene- és képfájlokat (DivX, DivX HD, MKV, AVI, ASF, WMV, WMA, MP3, JPEG) elérhetnek el, illetve játszhatnak le a Digital Media Player funkcióval. Az említett médiafájlok az előlapi USB bemenethez csatlakoztatott tárolóról is lejátszhatóak.

Az új házi-mozi rendszerek közül a BCS-HW919, BCS-HF818, BCS-717, BCS-SB616, BCS-FS515 és BCS-313 modellek a vezetékes Ethernet mellett vezeték-nélküli Wi-Fi (IEEE 802.11 a, b, g, n) kapcsolaton át is csatlakozhatnak a helyi hálózathoz, és egy mellékelt dokkoló segítségével iPod/iPhone mobilkészülékek video-, audio- és képtartalmait is le tudják játszani.

A BCS-HW919 és BCS-HF818 2.1 csatornás házi-mozi rendszerekhez a mélysugárzó mellé a gyártó innovatív Sound Wing hangsugárzóit mellékeli – az előbbihez egy a tévé alá vagy fölé helyezhető hangoszlopot, az utóbbihoz két szatellit sugárzót.

Pioneer_BCS-717.jpg
A BCS-7174384 rendszerben négy álló hangsugárzó, centersugárzó és persze mélysugárzó állítja elő az 5.1 csatornás minőségi térhangzást, a 2.1 csatornás BCS-SB6164386 hangoszloppal, a BCS-FS515 két keskeny front hangsugárzóval kelti a hangot. Az 5.1 csatornás BCS-313 rendszerhez szatellit hangsugárzókat mellékelnek.

A BCS-414 és BCS-212 5.1 csatornás hangrendszerek, a centersugárzó mellett az elsőben négy álló, a másodikban négy szatellit hangsugárzó kelti a fő csatornák hangjait. A BCS-111 2.1 csatornás hangját a mélysugárzó mellett két kis hangsugárzó állítja elő.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2011-es hálózati Blu-ray 3D lejátszó alapmodellek
Pioneer: a 2011-es AV vevőerősítők csúcsmodelljei
Pioneer: a 2011-es felső középkategóriás AV vevőerősítők
Pioneer: új AV vevőerősítők tévéállványokhoz méretezve
Pioneer: a 2011-es hálózati AV vevőerősítő alapmodellekről
Pioneer: új Sound Wing hangsugárzók HVT technológiával
Pioneer: Air Jam, iControlAV2, AirPlay az új AV erősítőkhöz
Pioneer: a 2011-es AV vevőerősítő alapmodellekről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .