Pioneer: két új DVD/HDD felvevő alapmodell 2008-ra

1. Oldal

A Pioneer idei új belépőszintű HDD/DVD felvevői tovább erősítik azok médiatároló és kezelő funkcióit, és már PC-ről is áttölthetőek merevlemezükre a különböző médiafájlok USB-n keresztül.
A Pioneer új DVR-560H és DVR-560HX DVD/HDD felvevői – csakúgy, mint a jelenleg még kapható DVR-555H3628 és DVR-555HX3629 – 160GB-os merevlemezre képesek rögzíteni a vett TV műsorokat, a bemeneti audio- és videojeleket, valamint DivX, WMA, MP3 és JPEG médiafájlokat. Az új felvevők már arra is képesek, hogy a bennük tárolt „Gracenote” adatbázisból a gombnyomásra 16-szoros sebességgel a merevlemezre másolt zenei CD-khez a számok címeinek listáját is társítsák.

DVR-560H.jpg
Természetesen mindkét új felvevő képes HDMI kimenetén akár 1080p felbontásra felskálázott és progresszív képfrissítésűre alakított képjelet előállítani, s ugyanezen csatlakozóján keresztül a „KURO LINK” elnevezésű HDMI-CEC protokollnak megfelelően kompatibilis készülékekkel – mint a KURO plazma TV-k – vezérlési kapcsolatot létesíteni.

Home_Media_Gallery_gombok.jpgA készülékek célirányos és könnyű kezelhetősége szempontjából persze a legfontosabb szerepe a távirányítónak van. A Pioneer a DVR-560H és DVR-560HX DVD/HDD felvevőkhöz olyan távirányítót mellékel, melyen a „Home Media Gallery” (vagyis a házi médiatár) DivX videofilmjei, JPEG fotói és MP3/WMA zenéi külön-külön gombbal hívhatóak elő.

Az új felvevők legjelentősebb újdonsága, hogy a különböző médiafájlok már nemcsak írt DVD és CD lemezekről, vagy USB-s memóriáról, de USB-n keresztül közvetlenül PC-ről is áttölthetőek a merevlemezre. Az akár 12 megabit/szekundum adatátviteli sebességű (USB 2.0) MP3, WMA, JPEG és DivX fájltranszfer Windows XP vagy Vista operációs rendszerek támogatásával lehetséges Windows Media Player 11 (WMA/MP3) illetve Windows Explorer (JPEG/Divx) alkalmazásokból.

DVR-560HX.jpg
A DVR-560HX felvevőbe az analóg TV hangoló egység mellett DVB-T vevőt is építenek.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: három megújuló DVD lejátszó 2008-ra
Pioneer: júniusban érkezik a PDX-Z9 SACD vevőerősítő
Pioneer: új Blu-ray Disc lejátszó a nyár végére
Pioneer: az új AV vevőerősítők végfokozatai stúdióminőségű hangot ígérnek
Pioneer: LCD TV és 1080p vetítő a KURO termékválasztékban
Pioneer: új, G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel
Pioneer: tavaszra érkezik az új zászlóshajó AV erősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .