Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete

Hangminőség; ÉrtékelésA Pioneer 8. generációs KURO TV-it a magasabb piaci értékű termékek közé pozícionálja, s bár a PDP-5080XA nem teljes HD felbontású, s nem is a gyártó csúcsmodellje, de képminőségével így is kiemelkedik napjaink síkpaneles TV-i közül.

Hangminőség

A készülékhez opcionálisan megvásárolható és a képernyő alá felszerelhető PDP-S40B hangsugárzó kellemes meglepetésre kis membránfelülete ellenére kellően mély hangok előállítására is képes, persze hallható torzítástól mentesen csak viszonylag kis hangerővel, ami azért a 2,5 méter körüli nézési-hallgatási távolsághoz elegendő. (Mindehhez érdemes bekapcsolni a menüben az „SRS TruBass” funkciót.) A készülék keltette sztereó hangkép hibátlan, de igazi körülölelő hangteret azért ne várjunk az SRS virtuális surround-tól.

Értékelés

A PDP-5080XA3442 minden kétséget kizárólag az általam eddig tesztelt legjobb síkpaneles TV. A rajta látott kép a legtökéletesebb, amit valaha láttam. Az ára kétségtelenül magas, főleg hogy az asztali állványért és a hangsugárzóért is külön kell fizetni, s így majd kétszer annyiba kerül, mint más gyártók hasonló képméretű plazma TV-i. Ez utóbbiak azonban szerintem nem versenytársai a KURO-nak, mert panel- és képtechnológiai tekintetben az mérföldekkel előttük jár. Azoknak tehát, akik megengedhetik maguknak, csak azt kell eldönteniük, hogy hajlandóak-e meg is fizetni ezt a magasabb árat a tökéletes képélményért. Szerintem megéri megfizetni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .