Pioneer N-70A, N50: a jól használható Hi-Fi hálózati lejátszók

1. Oldal

Már kaphatóak a lehető legjobb hang érdekében gondosan tervezett Pioneer N-70A és N-50A hálózati lejátszók, amelyek nagy- és standard felbontású audiofájlokat kezelnek, hálózati kapcsolaton át vagy anélkül, és kiemelkedő D/A konvertereket alkalmazva.
A Pioneer N-70A és N-50A számos zenei forráshoz kínálnak hozzáférést. Csatlakoztathatóak vezetékes vagy opcionális AS-WL300WiFi adapterrel vezeték-nélküli hálózathoz, hogy PC, Mac számítógépről vagy NAS szerverről zenét érhessenek el. vTuner segítségével internetes rádióállomások is elérhetőek velük, és a népszerű Spotify Connect zeneszolgáltatás is hallgatható rajtuk. AirPlay technológiával pedig még iPhone/iPod Touch készülékről is fogadhatnak zenei adatfolyamokat.

Az N-70A és N-50A hálózat nélkül is használhatóak. Az elő- és a hátlapon lévő USB (A) porton át merevlemezről közvetlenül lehet zenét lejátszani, és iPhone/iPod Touch is csatlakoztatható hozzájuk. Laptop, asztali PC vagy Mac is kapcsolódhat a lejátszók hátlapján lévő dedikált USB (B) porthoz, miáltal az N-70A és N-50A olyan high-end aszinkron USB D/A konverterré válnak, melyek DSD (2,8/5,6 MHz) és akár 384 kHz-es (az N-50A csak 192 kHz-es) PCM jeleket fogadhatnak.

Pioneer_N70A.jpg
Az N-70A háza teljesen alumíniumból készül merev 3 mm-es fenéklemezzel, hogy ellenálljon a rezgéseknek. A készülék belül három egymástól elválasztott rekeszre van osztva, minimalizálva az audiojelek zavarását. Ráadásul a készülékben külön árnyékolt transzformátorok szolgáltatnak táplálást az analóg és a digitális áramköröknek.

Pioneer_N50A.jpg
Az N-50A alumínium előlappal készül és 1,6 mm vastag fenéklemez semlegesíti a nem kívánt rezgéseket. Ebben is két különálló transzformátor gondoskodik az analóg és digitális áramkörök tápjáról.

Az N-70A és N-50A a DSD (2,8/5,6 MHz) jelfolyamok mellett kompatibilisek a FLAC, ALAC, MP3, AIFF és WAV fájlokkal. Az N-70A 384 kHz/32 bites, az N-50A 192 kHz/32 bites nagyfelbontású audiojeleket kezel, és emellett képesek felskálázni a bejövő digitális vagy analóg jeleket (az N-70A 384 kHz/32 bit-re, az N-50A 192 kHz/32 bitre). A Pioneer Hi-Bit 32 bites kibővítő technológiája biztosítja, hogy az eredeti zenei tartalom tökéletesen megmaradjon.

Az N-70A-ba két Sabre32 ESS9016 chipet építenek a D/A átalakításhoz. Ezek mindegyike nem kevesebb, mint nyolc D/A konverter áramkört alkalmaz rendkívül pontos átalakítást biztosítva. Az N-50A két Sabre32 ESS9011 chipet használ a D/A átalakításhoz, minden chipen két D/A konverter áramkörrel.

A két készülék minőségi D/A konverterei miatt a külső digitális források is jobb hangminőséggel szólaltathatóak meg, a koaxiális és optikai bemeneteiken keresztül. Az N-70A és N-50A koaxiális és optikai digitális kimenetekkel valamint aszimmetrikus analóg kimenetekkel rendelkeznek, az N-70A-nak pedig még szimmetrikus XLR analóg kimenete is van. Az N-70A előlapján egy fejhallgató kimenetet is találunk, amit egy külön nagyteljesítményű fejhallgató-erősítő hajt meg.

A könnyen olvasható 8,9 centis színes előlapi LCD kijelzőnek és a felhasználóbarát ControlApp alkalmazásnak köszönhetően az N-70A-t és N-50A-t is gyerekjáték használni. A lemezborítókat is megmutató Pioneer ControlApp ingyenesen letölthető iPhone/iPod Touch mobileszközökhöz az App Store-ból, illetve annak Android verziója a Google Play webes áruházból.

Az N-70A 400.000 Ft, az N-50A170.000 Ft körüli áron kaphatóak fekete és ezüst házzal.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: jönnek az új Dolby Atmos hangsugárzók
Pioneer BDP-LX88, BDP-LX58: új csúcskategóriás Blu-ray lejátszók
Pioneer: a 2014-es Dolby Atmos kompatibilis AV erősítők
Pioneer BDP-170: új Blu-ray lejátszó gazdag funkcionalitással
Pioneer: a 2014-es VSX AV vevőerősítőkről
Pioneer N30 és N50: hálózati audió lejátszók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .