Pioneer: új házi-mozi rendszerek DVD/HDD felvevővel

1. Oldal

A Pioneer RCS-404H, RCS-606H házi-mozi rendszerek ötletesen kombinálnak egy DVD/HDD felvevő/lejátszót és egy teljes 5.1-csatornás surround megszólalást biztosító hangrendszert, ráadásul ez utóbbi beállítását mikrofonos kalibráció segíti.
A Pioneer idei „egydobozos” házi-mozi rendszerei közül elsőként az RCS-552606 koncepcióját követő RCS-404H2980 és, RCS-606H2968 kapható. A két új összeállítás a gyártó elismert DVD/HDD felvevőire épül. Ezt egészíti ki az audio- és vezérlőcsatlakozásokat, rádióvételt, surround dekódolást és a csatornák teljesítményerősítését megvalósító mélysugárzó, melynek funkcióit egy külön kábeles összekötésű kijelző-kezelőegységen lehet ellenőrizni. A mélysugárzóhoz csatlakozik az öt további hangsugárzó.

A koncepció azért ésszerű, mert a gyártó a sorozatban gyártott (vagy annak némileg módosított) DVD/HDD felvevőit kínálhatja a csomaghoz, és nem épít külön AV vevőerősítőt, hanem annak minden funkcióját a mélysugárzóba és kijelző-kezelőegységébe integrálja. Ez utóbbiak egyébként teljesen azonosak az új házi-mozi rendszerekben. A mélysugárzón van két optikai, egy koaxiális digitális és egy sztereo analóg audiobemenet, benne pedig a 6×100 wattnyi (1kHz ill. a subwoofer csatornában 100Hz, 10% THD, 4Ω) digitális erősítő. A hangrendszer a háromsávos EQ-val felvértezett Pioneer MCACC sokcsatornás akusztikai kalibráló rendszerével állítható be, melynek mérőmikrofonja szintén a mélysugárzóhoz csatlakozik.

rcs404h_600px.jpg
Az RCS-404H2980 rendszerhez a DVR-440H2926 DVD/HDD felvevőt, és egy négy plusz egy center szatellitsugárzóból álló hangsugárzó készletet csomagolnak.

rcs606h_600px.jpg
Az RCS-606H2968-t a DVR-540H2925-hoz nagyon hasonló, de plusz funkciókkal rendelkező és külön készülékként nem kapható DVR-606H DVD/HDD rekorder, és négy „Tall boy” oszlopsugárzó és egy centersugárzó teszi teljessé.

Mindkét DVD/HDD rekorder tud felvételt készíteni DVD-R/RW, DVD+R/RW és DVD-RAM lemezekre (az egyszer írhatók kétrétegű változataira is), és természetesen le is játsszák azokat. A CD-k ismert változataival is elboldogulnak, és a DivX mellett a JPEG, MP3, WMA állományokkal is, ráadásul az utóbbiakból a merevlemezen digitális zenegép (Jukebox) funkció valósítható meg. A tömörített hangformátumok megszólalási minőségének javítását szolgálja a „SOUND RETRIEVER” funkció.

Ha már a merevlemeznél tartunk, a RCS-404H2980 DVR-440H2926 felvevőjébe 80 GB, az RCS-606H2968 DVR-606H rekorderébe 160 GB HDD-t építenek. Ezek akár 227 illetve 455 óra műsor tárolására elegendőek, persze a leggyengébb képminőségben. Készíthető azonban felvétel a szokványos DVD minőségénél jobb minőségben is (HQ üzemmódban), a felvételt a merevlemezen meg lehet szerkeszteni, és persze a DVD lemezek valamint a HDD között lehet oda-vissza másolni akár a normál sebesség többszörösével. Az egyidejű felvétel és lejátszás lehetővé teszi az élő TV adás nézésének felfüggesztését (Pause Live TV funkció).

Az RCS-606H2968 rendszer DVR-606H felvevőjének előlapján a DV kamerák fogadására alkalmas csatlakozó mellett van egy-egy USB-A és USB-B típusú interfész is. Az USB-A bemeneten keresztül megfelelő memóriáról (pen drive, USB-s külső HDD) vagy médiatárolóról (digitális audió lejátszó, fényképezőgép) WMA, MP3 vagy JPEG fájlok tölthetőek a felvevőre. Az USB-B terminálhoz „PictBrite” kompatibilis nyomtató csatlakoztatható, mely így képes a tárolt képek kinyomtatására.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új DVD lejátszók igen kedvező áron HDMI kimenettel
Pioneer PDP-436RXE plazma TV: majdnem, mint egy képcsöves
Pioneer: új HDD/DVD rekorderek
Pioneer PDP-5000EX plazmaképernyő 1920×1080 pixel felbontással
Pioneer: két új, mindent egyben tartalmazó plazma TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .