Pioneer: rövidesen kaphatóak a G8-as 1080p KURO TV-k, de nem bárhol

1. Oldal

A négy 1080p teljes HD felbontású és rendkívüli 20.000:1 kontrasztarányú 8. generációs Pioneer KURO PDP TV interneten keresztül nem, csak az idehaza is felálló értékesítési rendszer legmagasabb szintű viszonteladóitól lesz megvásárolható.

A Pioneer által talán nem is alaptalanul a „Világ legjobb síkpaneles TV-i”-nek tekintett TV készülékekről a gyártó már nem is mint plazma TV-ről beszél, hanem a fejlesztésük projektnevét, a japánul feketét jelentő KURO-t használja.

Ezek a készülékek kimagasló kontrasztarányukat a panelfelépítésben alkalmazott új technológiák révén az eddigieknél ötször kisebb feketénél kibocsátott fényüknek köszönhetik. A megvilágítás mentes környezetben mért 20.000:1 kontrasztarány a sötét jelenetek jóval gazdagabb színreprodukcióját és nagyobb árnyalati részletgazdagságát eredményezi.

A kontrasztarány értéke 60 fokos nézési szögig még növekszik is 24.000:1-ig. Összehasonlításképpen a jelenleg kapható legújabb, 3.000:1 kontrasztarányt produkáló LCD TV-k 60 fokos nézési szögből már értékelhetetlen kontrasztot nyújtanak.

Az új készülékek képminősége világosban is kimagasló az „Optimum Mode” elnevezésű intelligens fényerőszabályzással, mely a megvilágítási körülményektől és a műsortól függően automatikusan optimalizálja a képet. Aki szakemberrel kívánja bekalibráltatni a készülékek képét az adott megvilágítási körülményekhez, annak erre is lehetőséget biztosítanak a nappali illetve esti ISF képbeállítási memóriák.

Az összes új modell képes fogadni a Blu-ray és HD DVD lemezek 1080/24p képjelét, és azt a képkockák megháromszorozásával 72Hz-es képfrissítéssel, tökéletes egyenletességgel, az eredeti filmmel sebességben teljesen azonos módon megjeleníteni.

Mindegyik készüléknek 3 HDMI bemenete van, melyek kompatibilisek a „HDMI-CEC” vezérlés-átviteli protokollal. Más megszokott csatlakozók mellett van PC bemenet és egy 2.0-ás USB port is. Az utóbbin keresztül nagyfelbontású állóképek tekinthetőek meg. Az analóg TV vevő mellett a földfelszíni digitális DVB-T adásokat is képesek venni az új modellek, és kép a képben illetve kettős kép funkcióval egyszerre nézhető egy vett adáskép s valamelyik AV bemenet képe.

kuro_pdp.jpg
A 152 és 127 centis (60 illetve 50 inch) teljes HD felbontású modellek közül az augusztus végén, szeptember elején piacra kerülő legdrágább PDP-LX608D és PDP-LX508D csúcsmodellek új „Direct Colour Filter 3+” speciális színszűrővel rendelkeznek, mely a gyártótól származó információk szerint drasztikusan javítja a zöld színösszetevőket. A speciális színszűrő nélküli PDP-LX6080D és PDP-LX5080D szeptember végén érkeznek. A pontos árak még nem ismertek, de a négy teljes HD felbontású KURO TV közül a legolcsóbb is legalább 1,2 millió Ft lesz, míg a legdrágább kb. 2 millióban kerül majd.

A Pioneer szelektív értékesítési követelményeket támaszt a jövőben termékei viszonteladóival szemben a vásárlók magas szintű kiszolgálása érdekében, valamint az árletörő internetes kereskedelem korlátozására. Szeptembertől egész Európában s így idehaza is a szerződéses kötelezettségeket vállaló viszonteladókat különböző kritériumok teljesítése alapján három szintbe sorolják. A fentiekben említett TV készülékeket és más felsőbb kategóriákba sorolt Pioneer szórakoztatóelektronikai termékeket eztán már csakis és kizárólag a legfelsőbb két szintbe tartozó viszonteladók értékesíthetik, internetes forgalmazásuk tilos.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2007-es AV házi-mozi rendszerek többsége már kapható
Pioneer: megérkeztek a 8. generációs plazma TV-k
Pioneer: rövidesen üzletekben a 2007-es középkategóriás AV vevőerősítők is
Pioneer: már kaphatóak az új 2007-es belépőszintű AV vevőerősítők
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára
Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással
Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .