Pioneer: a 2007-es AV házi-mozi rendszerek többsége már kapható

1. Oldal

Az új „egydobozos” Pioneer házi-mozi rendszerek mindegyike rendelkezik HDMI kimenettel, és kettő közülük egy-egy igen univerzálisan alkalmazható HDD/DVD felvevőre épül.
Az áttekintést kezdjük az utóbbiakkal. Az RCS-LX60D3472 és az RCS-515H3473 a Pioneer jól bevált rendszerfelépítését követik. Egy HDD/DVD felvevő mellé társítanak egy hangsugárzó-készletet, egy mélysugárzót, egy elegáns különálló kijelzőt, valamint az összes szükséges tartozékot és kábelt amiből aztán bárki könnyedén összerakhatja kis házi-mozi rendszerét.

A mélysugárzóba építik mindazokat a funkciókat, melyek hiányoznak a HDD/DVD felvevőből és szükségesek a házi-mozi hangrendszer teljessé tételéhez. Van benne AM/FM rádióvevő, ez fogadja a megszólaló analóg és digitális audiojeleket, elvégzi surround hangformátumok dekódolását, egy mérőmikrofon segítségével elvégzi a hangsugárzók beállítását, az utóbbiak elrendezésétől függően előállítja a térhatású hangteret, és végezetül ebben működik a 6×100 Watt (RMS 1kHz, 10%THD, 4Ω) digitális végerősítő is.

rcslx60d.jpg
Az RCS-LX60D3472 központjában fényes fekete alumínium előlapjával a prémium kivitelű DVR-LX60D3468 HDD/DVD felvevő áll. Ennek 250GB-os merevlemeze teljes multimédiás tárolóként szolgálhat. A videofelvételeken kívül fényképek is megtekinthetőek, és saját zenegépünk (Jukebox) nagysebességgel tölthető fel a CD, vagy más formátumú zeneanyagokkal. Van USB interfésze is a felvevőnek, amin keresztül csatlakoztatható akár egy PC-hez, de akár egy QWERTY billentyűzethez is, kép- valamint zeneállományok játszhatóak le illetve tölthetőek a HDD-re. A DV csatlakozón át automatikusan írhatjuk át a digitális videokameránkkal készített felvételt. A HDD-n XP+ felvételi módban tárolt videó pedig a DVD-n megszokottnál is jobb képminőséget garantál. Az analóg TV-műsorokon kívül digitális DVB-T adások vételére is van lehetőség, és az előbbiek esetén jótékonyan hat a képminőségre a PAL 3D világosság- és színjel (Y/C) szétválasztás. A készülék HDMI csatlakozója kompatibilis a CEC vezérlési protokollal.

rcs515h.jpg
Az RCS-515H3473 lelkét a DVR-550H3397 HDD/DVD rekorder adja. Ez csak abban tér el az előzőekben felsoroltaktól, hogy merevlemezének kapacitása mindössze 160GB, nincs DVB-T vevője és USB csatlakozója, s így hiányoznak az ehhez kapcsolódó funkciók is.

Hangsug_elhelyezes.jpg
Mindkét rendszernél a 6 db hangsugárzó alapvetően három módon helyezhető el. A hagyományos 5.1-csatornás és a kettéosztott centersugárzók („Dual Center”) elrendezése mellett mód van arra is, hogy a három-három hangsugárzót oszlopban a képernyő mellett helyezzük el, így megspórolva a hátsó hangsugárzókhoz vezetékezését. Ilyenkor a „Front Stage Surround Advance” funkció kelti a virtuális hátsó térhangzást.

dcs363.jpg
A DCS-3633474 DVD lejátszós házi-mozi rendszer összesen 6x60W (RMS 1kHz, 10%THD, 4Ω) teljesítményt, padlóra sugárzó subwoofert, DivX, MP3, WMA, JPEG lejátszást, USB Host bemenetet (ezen át MPEG4-AAC-t is le lehet játszani), akár 1080i formátumra is felskálázott HDMI kimenetet, és 12-bit/108MHz-es videó D/A konvertert kínál. Heteken belül várhatóan a „Tall boy” oszlop sugárzókkal kínált DCS-370 készlet is kapható lesz.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: megérkeztek a 8. generációs plazma TV-k
Pioneer: rövidesen üzletekben a 2007-es középkategóriás AV vevőerősítők is
Pioneer: már kaphatóak az új 2007-es belépőszintű AV vevőerősítők
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára
Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással
Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .