Pioneer: három új alapkategóriás AV vevőerősítő 2008-ra

1. Oldal

A Pioneer idei új belépő- és alapkategóriájú AV vevőerősítői ugyan csak öt végfokozattal rendelkeznek, de azok az elődmodelleknél igényesebb hangminőséget ígérnek, kettő közülük pedig HDMI és iPod csatlakoztatást is biztosít.
A Pioneer AV vevőerősítői közül a jelenlegi VSX-4173469 alapmodellt a VSX-418 váltja. Az új, a hőmérséklet kiegyenlített működés révén csökkentett torzítású „Pioneer Hybrid Amplification” végfokozatok csatornánként 95W (20Hz-20kHz, 0,06% THD, 8Ω) teljesítmény leadására képesek, ami átlagos hatásfokú hangsugárzókkal akár egy 115 köbméteres szobához és 4,5 méteres hallgatási távolsághoz is elegendő lehet.

Pioneer_VSX418.jpg
A VSX-418 előlapján lévő mini-jack aljzathoz hordozható CD és MP3 lejátszó csatlakoztatható. Az utóbbi tömörített audiojeleit az „Advanced Sound Retriever” hangvisszaállító funkció teszi közel CD minőségűvé. Az erősítő automatikus szintszabályzója („Auto Level Control”) a szintingadozást küszöböli ki, azaz nem kell állandóan a hangerőszabályzó után nyúlni mikor a különböző bemeneti források között választunk.

Pioneer_VSX918V.jpg
A VSX-8173410-t és VSX-917V3402-t felváltó új VSX-818V és VSX-918V külsőre teljesen azonosak és tudásban is csak egy lényeges különbség van közöttük. Mindkettőben ugyanaz az öt végfokozat adja a teljesítményt, mint a VSX-418-ban. Mindegyikbe beépítik a Pioneer saját mérőmikrofonos MCACC akusztikai sokcsatornás kalibráló rendszerét, mely egy gombnyomásra a hangsugárzókhoz, azok elhelyezéséhez és a szobához optimalizálja az erősítő paramétereit (a keresztváltási frekvenciákat, az egyes csatornák késleltetéseit és ötsávos parametrikus hangszínszabályzással a hang karakterét).

A két erősítő előlapi USB bemenete jóvoltából azokhoz iPod csatlakoztatható mégpedig digitálisan egy USB/iPod átalakító kábel segítségével, és más kompatibilis memóriából vagy zenelejátszóból is megszólaltatható a zene. Az „Advanced Sound Retriever” és az automatikus szintszabályzás funkciók természetesen ezekben az erősítőkben is működnek.

Pioneer_VSX918V_csatik.jpg
A két erősítő számos csatlakozója között HDMI bemenetek (2db) és kimenet is van, de míg a VSX-818V esetében ezek csak az akár 1080p felbontású digitális videojel kapcsolására képesek, addig a VSX-918V-nál a csatlakozók már un. jelismétlő funkcióval rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a VSX-918V már képes fogadni és dekódolni a HDMI bemeneteire érkező Dolby Digital és DTS digitális bitfolyamokat, LPCM jeleket. Mindkét erősítő menüje megjeleníthető a csatlakoztatott TV vagy vetítő képernyőjén, a VSX-918V pedig a gyártó „SR+” kontrolcsatlakozóján keresztül a Pioneer síkpaneles TV-it is tudja vezérelni.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: két új DVD/HDD felvevő alapmodell 2008-ra
Pioneer: három megújuló DVD lejátszó 2008-ra
Pioneer: júniusban érkezik a PDX-Z9 SACD vevőerősítő
Pioneer: új Blu-ray Disc lejátszó a nyár végére
Pioneer: az új AV vevőerősítők végfokozatai stúdióminőségű hangot ígérnek
Pioneer: LCD TV és 1080p vetítő a KURO termékválasztékban
Pioneer: új, G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel
Pioneer: tavaszra érkezik az új zászlóshajó AV erősítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .