PlayStation 3: letölthető az új 1.90 firmware forszírozott 24p lejátszási móddal

1. Oldal

A napokban bejelentett PlayStation 3 (PS3) 1.90-es rendszerszoftver (firmware) frissítés a konzolt Blu-ray Disc lejátszásra használók számára is tartogat újdonságot.
Az 1.90-es firmware új képernyő üzemmódot vezet be, mely lehetővé teszi a konzolon a Blu-ray Disc lejátszás 24p videojel formátumra kapcsolását. A PS3 már az 1.80-as rendszerszoftverrel is képes volt a 24p formátumú jel kiadására, de ezt csak akkor tette meg, ha a hozzá csatlakozó képmegjelenítő a HDMI-on keresztül visszajelzett a konzolnak, hogy alkalmas a 24p formátum fogadására. Az új funkció nagyon hasznos lehet nemcsak az összes képmegjelenítőnél, de az olyan AV vevőerősítők használata esetén is, melyek a konzol és a képernyő között a HDMI jelet kapcsolják, de csak 1080i vagy 50/60Hz-es 1080p formátumú jel fogadását jelzik vissza (vagy azt se).

Az új firmware verzióban tehát a 24p videojel formátum már nemcsak automatikusan, de kézileg is bekapcsolható, s ebben a képernyő üzemmódban a konzol a HDMI-on szállított információtól függetlenül ily módon jeleníti meg a Blu-ray Disc tartalmát. Ennek a képernyő üzemmódnak a bekapcsolásakor rövidideig egy tesztábra jelenik meg a HDMI kimeneten, amivel megvizsgálható, hogy a képmegjelenítő HDMI bemenete támogatja-e a 24p jelformátumot.

Sony_PS3_2.jpg
A PS3 az 1.90-es firmware verziónak köszönhetően többek között alkalmas lesz a CD lemezek 44,1 kHz mellett, 88,2 vagy 176,4 kHz-es mintavételi frekvenciájú digitális PCM jelek továbbításával történő lejátszására, a Memory Stick memóriakártyán vagy kamerában AVCHD formátumban tárolt videók lejátszására.

Kapcsolódó linkek:

PlayStation 3: csökkenő ár és új modell
PlayStation 3: már letölthető az új 1.80-as rendszerszoftver frissítés
A PlayStation atyjának távozásáról (Kommentár)
Sony: holnaptól már nálunk is kapható a PlayStation 3
Az európai PlayStation 3 kevesebb régi játékot tud majd lejátszani
Sony PS3: március 23-tól Európában is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .