PlayStation 3: csökkenő ár és új modell (Frissítve 2.)

1. Oldal

A Sony bejelentése szerint az észak-amerikai piacon 600-ról 500 dollárra (kb. 90.000 Ft) mérsékelték az eddigi 60GB-os merevlemezzel rendelkező PlayStation 3 (PS3) javasolt árát.
Meglepetésként viszont az eddigi 600 dolláros multimédiás játékkonzol helyébe, azzal azonos árért egy új PS3 lép, melybe már 80 GB-os merevlemezt építenek és hozzá adják a MotorStorm elnezevésű játékot is.

Az új csúcsmodell amúgy mindenben megegyezik az eddigi modellel, tehát benne van a Blu-ray Disc lejátszásra alkalmas lemezmeghajtó és az 1.3-as verziójú HDMI csatlakozó. Erre a konzolra azonban augusztusig még várni kell.

Friss: Augusztus 1 után viszont már csak az új, 80 GB-os modell lesz kapható, vagyis lényegében a PS3 ára tartósan nem csökken.

A Sony azt is bejelentette, hogy tervezik a PS3-ra történő nagyfelbontású filmletöltés lehetőségének megteremtését, de további részleteket ezzel kapcsolatban egyelőre nem közöltek.

Sony_PS3_2.jpg
Az, hogy az európai piacon is csökken-e a PS3 árak, szintén nem tudni, de e hét pénteken valamiféle bejelentés várható Sony Computer Entertainment Europe részéről is.

Friss 2: Nos, a hírek szerint a PS3 ára Európában továbbra is 599 EUR (nálunk a 154.990 Ft) marad, viszont augusztus 1-ig minden európai vásárló egy úgynevezett „PS3 indulócsomagot” kap az említett áron, ami tartalmaz két „Sixaxis” kontrollert, és a „Resistance: Fall of Man” valamint „MotorStorm” elnevezésű játékait. A csomagban a konzolon kívül szereplő dolgok értékét kb. 39.000 Ft-ra becsülve, a PS3 ára 116.000 Ft lenne. Azok számára persze, akik elsősorban Blu-ray Disc lejátszásra használnák a játékgépet a csomag további tartalma felesleges, de legalább úgy tekinthető, hogy a PS3 ára valamivel kedvezőbb, még ha annak általános árcsökkentése mégiscsak jobb megoldás lenne, mint ez az árukapcsolás. Arról nem tudni, hogy augusztus 1 után az európai piacon is megjelenik-e a PS3 80 GB-os változata, s annak mennyi lesz az ára, de sejthető, hogy mi történik, ha ez bekövetkezik.

Kapcsolódó linkek:

Az idei DVD leadások stagnálása függ a nagyfelbontás felfutásától is
Sony: rövidesen a hazai üzletekben a BDP-S1E asztali Blu-ray Disc lejátszó
Sony: az új, BDP-S300 asztali Blu-ray lejátszó már olcsóbb lesz, mint a PS3
PlayStation 3: már letölthető az új 1.80-as rendszerszoftver frissítés
A PlayStation atyjának távozásáról (Kommentár)
Microsoft: Xbox 360 nagyobb HDD-vel és HDMI-vel
Sony: holnaptól már nálunk is kapható a PlayStation 3
Az európai PlayStation 3 kevesebb régi játékot tud majd lejátszani
Sony PS3: március 23-tól Európában is
A PlayStation 3 és az Xbox 360 HD-DVD egység nagyhete (Kommentár)
Microsoft: indul a HDTV és HD filmletöltés az Xbox 360 tulajdonosok számára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .