PS Remote Play: PS5 és PS4 távoli játék már Android TV-n és Google TV-n is

A PS Remote Play már elérhető az Android TV OS 12 rendszert futtató TV eszközökön, mint a Sony A95L QD-OLED TV és a Googel TV-s Chromecast.


Hideaki Nishino friss PlayStation blogbejegyzése hivatalosan is bejelenti a teljesen megújult PS5 rendszerszoftver-frissítés megjelenését. Ennek része, hogy a PS Remote Play (távoli játék) alkalmazás mostantól az Android TV OS 12-őt futtató készülékeken is elérhető.

PS Remote Play

A távoli játék nem felhőalapú játékszolgáltatás, ahhoz szükséges egy az internetre csatlakozó PS4 vagy PS5 játékkonzol, melyről a PlayStation játék egy másik PS Remote Play alkalmazással rendelkező eszközre streamelhető.

PS Remote Play

A bejelentésben szereplő ellenőrzött kompatibilis eszközök között ott a Sony A95L QD-OLED TV és a Google TV-s Chromecast (Chromecast with Google TV) 4K-s verziója, de az alkalmazás kompatibilis lesz más Android TV és Google TV eszközökkel is.

A további Android TV 12 platformot kínáló TV-k közé tartoznak a 2023-as Philips OLED és LCD Google TV-k, valamint a TCL X955, C955 és C805 Google TV-k.

Bluetooth kapcsolattal egy PlayStation játékkontrollert is csatlakoztatni kell a TV-hez.

PS Remote Play (távoli játék) támogatás további Android eszközökön (a bejelentés szerint)
  • A távoli játék lehetővé teszi játékok streamelését PS5 vagy PS4 konzolodról egy másik eszközre – köztük okostelefonokra és táblagépekre (iOS és Android), PC-kre és Mac-re – az interneten vagy az otthoni hálózaton keresztül. Ez több lehetőséget kínál kedvenc játékaid élvezetéhez, még akkor is, ha távol vagy a nappalitól.*
  • Mától a PS Remote Play alkalmazás elérhető lesz az Android TV OS 12 operációs rendszert futtató eszközökön.**
  • Íme, az eddig ellenőrzött eszközök:
    – Chromecast Google TV-vel (4K modell)
    – BRAVIA XR A95L modell
  • A távoli játék használatához ezeken az eszközökön keresse meg a PS Remote Play alkalmazást Android eszközén az alkalmazás letöltéséhez és telepítéséhez.
  • Ha többet szeretne megtudni a távoli játékról, látogasson el a PlayStation.com oldalra.

*A távoli játékhoz legalább 5 Mbit/s szélessávú Wi-Fi internet szükséges. A jobb játékélmény érdekében nagy sebességű, legalább 15 Mbit/s-os kapcsolat ajánlott. A játékélmény minősége és csatlakoztathatósága a hálózati környezettől függően változhat. A VR fejkészletet (PlayStation VR vagy PlayStation VR2) vagy további perifériákat (a DUALSHOCK 4, DualSense vagy DualSense Edge vezeték nélküli kontrolleren kívül) igénylő játékcímek nem kompatibilisek a távoli játék szolgáltatással.

**Míg a PS Remote Play alkalmazás letölthető lesz az Android TV OS12 rendszert futtató eszközökön, a teljesítmény a használt eszköztől függően változhat. Javasoljuk, hogy állítsa a TV-t vagy a monitort alacsony késleltetésű játékmódra. A beépített Android TV-s televízió vagy a Google TV-s Chromecast jelállapotától függően a vezeték-nélküli kontroller használatakor bemeneti késést tapasztalhat.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .