Toshiba: hivatalosan is csökkennek a HD DVD lejátszók árai

1. Oldal

A HD DVD lejátszók régóta rebesgetett árcsökkenése, legalábbis az amerikai piacon immár hivatalosnak tekinthető, miután azt a cég egyik alelnöke is megerősítette.
Április elsejei hatállyal a második generációs Toshiba HD DVD lejátszók árai közül az HD-A2 (ennek európai megfelelője a HD-E1) és annak 1080p kimeneti jel előállítására is alkalmas változata a HD-A20 (Európában HD-EP10) 100-100 dollárral 399 USD-re (kb. 74.000 Ft) illetve 499 USD-re (kb. 92.500 Ft) csökken, a csúcsmodell HD-XA2 (Európában HD-XE1) pedig 200 dollárral 799 dollárra (kb. 148.00 Ft) csökken.

hd-e1-feloldal_400px.jpg
Az új árak először egy szórólapon és katalógusban jelenetek meg, majd Jodi Sally a Toshiba AV termékmarketingért felelős alelnöke erősítette meg a TWICE internetes magazinnak.

Ráadásul a Toshiba egy másik akciója jóvoltából a fenti lejátszók amerikai vásárlói öt HD DVD lemezt kaphatnak meg ajándékba.

Sally egyébként tagadta azokat a spekulációkat, hogy a Toshiba azért tette volna meg az árak csökkentésével kapcsolatos lépést, mert a Sony bejelentette, hogy valamikor az év során 599 USD-ért (kb. 111.000 Ft) kínál majd Blu-ray Disc lejátszót, illetve a Samsung agresszív ártámogatással kínálja Blu-ray modelljét az interneten. Nyilatkozata szerint az árcsökkentés már jó előre eltervezett, és az árképzés és támogatás mindig is hosszú távú stratégiai kérdés ebben a termékkategóriában.

A HD DVD lejátszók eladása egyébként jól megy Sally elmondása szerint.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba: az új HD-EP10 HD DVD lejátszó nyáron érkezik
Samsung: kérdéses a BD-P1200 Blu-ray lejátszó európai forgalmazása
A formátumháborús „helyzet egyre fokozódik”
Németországban egyelőre a HD DVD vezet a Blu-ray Disc-el szemben
Toshiba: 24p frissítés a HD-XE1 HD DVD lejátszóhoz még a nyáron
Sony: bejelentés egy új, olcsóbb Blu-ray lejátszóról
Toshiba HD-XE1: a második HD DVD lejátszó februártól kapható Európában
A formátumháborúnak még nincs vége (Kommentár)
Toshiba: a HD-A2 és HD-E1 HD-DVD lejátszók már kaphatóak
Toshiba HD-E1 és HD-XE1 HD-DVD lejátszók az európai piacra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .