Samsung: megjelentek a streaming játékok applikációi a 2021-es TV-ken

A Samsung egyes 2021-es TV-in is megjelentek az Xbox, az NVIDIA GeForce NOW, az Amazon Luna és az Utomik streaming játékok alkalmazásai, melyeket eddig csak 2022-es készülékeken lehetett elérni.


A márka 2022-es okos TV-in a Samsung Gaming Hub (Játékközpont) teszi elérhetővé az Xbox, az NVIDIA GeForce NOW, az Amazon Luna és az Utomik játék streaming alkalmazásokat.

Samsung játék streaming 2021 TV

A korábbi ígéretnek megfelelően a streaming játékok fenti négy applikációja Amerikában és Ázsiában most jelenik meg a márka bizonyos 2021-es TV-in, és az év végéig Európában is elérhetőek lesznek.

A SamNews24 beszámolója a Samsung Gaming Twitter-bejegyzését idézi, mely szerint: „A 2021-es Samsung Smart TV játékstreaming hivatalosan is elindult! Ellenőrizze a legújabb firmware-frissítést 2021-es Samsung okos TV-jén; Csatlakoztassa kedvenc kontrollerét; Kezdjen játszani a játék streaming-szolgáltatások csodálatos kínálatából.”

Az Amazon Luna és az Xbox ez idő szerint kizárólag Samsung TV-ken érhető le, az az NVIDIA GeForce NOW pedig nemrégiben frissült az SDR 4K60Hz-es streaming játékok támogatására.

Nincs tehát szükség konzolra a TV-n való játékhoz, de ha azt valaki a legjobb kép- és hangminőséggel illetve stabilitással szeretné élvezni, akkor mégis jobb, ha csatlakoztat egyet. A Samsung TV-k Xbox alkalmazása csak 1080p/60Hz képminőségig támogatja a streaming játékot. Csak Xbox Series X/S konzolon működik a Dolby Vision játék, ahogy egyelőre a Dolby Atmos hangú játék is.

Először tehát meg kell győződjön meg róla, hogy 2021-es Samsung TV-n a legújabb ver. 2111.1verziójú firmware működik, majd ezután csatlakoztatható a készülékhez egy kompatibilis vezetékes (USB) vagy Bluetooth játékkontroller, ami lehet az Xbox Series, az Xbox One, a PlayStation DualShock4, illetve DualSense, az Amazon Luna vagy az NVIDIA Shield kontrollere.

A négy fent említett streaming játék alkalmazás tehát a 2021-es QN700A, QN800A, QN850A, QN900A, WS1A, LS03A, AU7000, AU8000, AU9000, Q50A, Q60A, Q70A, Q80A, QN905A és QN95A Samsung Smart TV-kre is elérhetőek, de a régebbi TV-kre egyelőre nem tervezi ugyanezt a cég, annak ellenére, hogy azok némelyike is alkalmas lenne erre.

Az Antstream és a Blacknut streaming játékok alkalmazásai jövőre kerülnek fel a 2021-es és 2022-es Samsung TV-kre.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .