Xbox Series X/S: két évig marad kizárólagos a Dolby Atmos és Dolby Vision

Kiderült, hogy két évig kizárólag az Xbox Series X/S konzolokon lesz Dolby Atmos és Dolby Vision, ami utat nyithat a HDR10+ előtt.


Az Xbox Wire francia nyelvű weboldalán feltehetően tévedésből jelent meg az azóta már eltávolított és csak cache másolatban olvasható hír, miszerint a Dolby Atmos és a Dolby Vision technológiák két évig kizárólag az Xbox Series X/S konzolok és játékok sajátja lesz.

Xbox Series X/S: Dolby Atmos Dolby Vision

A közlemény szó szerint úgy fogalmaz: „Az Xbox Series X|S megjelenésük óta Dolby Atmos kompatibilis, a Dolby Vision pedig 2021. folyamán érkezik ezekre a konzolokra, mindkét technológia két évig az Xbox ökoszisztéma exkluzív része marad.”

A fentiek megmagyarázzák, hogy a PlayStation 5 miért nem támogatja az említett Dolby technológiákat. A Sony hiába támogatná a PS5-ben az utóbbiakat, azok bevezetése eltart még egy ideig. A megállapodás magyarázatul szolgál arra is, hogy a Dolby technológiák miért voltak egy ideig kizárólagosak a médialejátszók között is, nevezetesen az Apple TV 4K-hoz.

Eközben a Samsung és partnerei azon dolgoznak, hogy a konkurens HDR10+ prémium HDR formátum támogatását kiterjesszék játékokra is – erősítette meg a cég a Caschy blognak.

A HDR10+ formátumot azonban a Sony PlayStation 5 valószínűleg nem fogja a támogatni, ahogy a japán márka TV-i és más a készülékei sem.

Xbox Series X/S Dolby Vision

Az Xbox konzolok a streaming alkalmazásoknál már támogatják a Dolby Atmos hangformátumot és a Dolby Vision HDR videoformátumot, az utóbbi játékokhoz viszont szoftverfrissítésre lesz szükség, ami a tervek szerint 2021 folyamán lesz elérhető. A HDR játékokat bevezetésük előtt már tesztelik, s ennek kapcsán a Microsoft azt mondja: „A Dolby Vision mindenki számára elérhető lesz 2021. folyamán, de ha az Alpha Insiderek közé tartozol, május 14-től kipróbálhatod a technológiát, várjuk a visszajelzéseidet.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Xbox Series X/S: két évig marad kizárólagos a Dolby Atmos és Dolby Vision” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .