Canon: SED TV gyártás csak 2010-től

1. Oldal

A Canon a teljes körű Surface-conduction Electron-emitter Display (SED) panel- és TV készülékgyártást legkorábban 2010-től kezdi meg.
A korábban a Canon a SED TV-k gyártását a Toshiba közreműködésével, fele-fele tulajdonrésszel alapított közös vállalattal tervezte megoldani.

Az Egyesült Államokban a Nano-Proprietary keresetet nyújtott be a SED technológia használata kapcsán a Canon ellen, mondván, hogy az utóbbi megsértette a kettejük közötti szerződést. A texasi cég fel is függesztette a Canon-al kötött licenc-megállapodást és készül a perre. A két japán cég úgy próbál megoldást találnia problémára, hogy a Canon teljesen kivásárolta a Toshiba-t a közös vállalatból.

Canon_SED2.jpg
A Canon most arra készül, hogy korlátozott számban kezdi el a SED panelek gyártását saját üzemében, és azokból a Toshiba szerel majd TV készüléket. A két cég ezeket a készülékeket saját nevük alatt hozzák majd forgalomba az év vége felé, és havonta összesen 1.000 egységet terveznek értékesíteni belőle. Ez olyan kis szám, hogy valószínűleg a képernyők elsősorban professzionális stúdiók ellenőrző monitoraiként kerülnek alkalmazásra.

Később a Canon szándéka szerint felállítja majd tömeggyártási rendszerét, és elindítja saját integrált TV gyártását, de mindez legkorábban 2010-ben következhet be.

Ezzel el is dőlt, hogy az eredeti tervekkel szemben törlik a SED tömeggyártás 2008-as elindítását, melyet a Toshiba egyik telephelyén kezdtek volna meg.

Kapcsolódó linkek:

A Canon kivásárolja a Toshibát a SED-ből, de így kérdéses a tömeggyártás
Toshiba: a SED HDTV nem lesz látható a CES 2007-en
Az első nyilvánosan kiállított SED HDTV-k
Idén kezdi el építeni a SED TV gyártósort a Canon és a Toshiba
A Toshiba nem kíván 2006-ban megjelenni a SED TV-vel
SED panel az IFA-n zárt ajtók mögött
Épül a Canon és Toshiba SED gyára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .