Mégsem lesz kapható a SED TV idén

1. Oldal

A Canon Inc. és a Toshiba Corp. úgy döntöttek elhalasztják a Surface-conduction Electron-emitter Display (SED) TV 2007. végére tervezett megjelenését, s kétséges, hogy az valaha kereskedelmileg elérhető termék lesz.
Canon_SED3.jpgA Canon a Nano-Proprietary Inc.-el szembeni elhúzódó szabadalmi perével indokolta a halasztást. Ez késlelteti gyártási költségek csökkentésével kapcsolatos technológiai fejlesztéseket is, mely a cég bejelentése szerint szükséges lépés az LCD és plazma TV-kkel szembeni versenyhez.

A Toshiba, mely a Canon-tól származó SED panelek átvételét tervezi, szintén elhalasztja a TV piacra vitelét, mivel a Canon nem tudja időben elkezdeni a panelek szállítását.

A forgalomba hozatal új időpontjáról még nincs döntés, de a késés ellenére mindkét cég azt hangsúlyozta, hogy nincs szándékukban félretenni terveiket, hogy SED TV-ket kínáljanak.

Elemzők szerint azonban a jelenleg még nagysorozatú gyártósorral sem rendelkező SED TV előállító cégek valószínűleg nehéz feladat elé néznek, ha elég gyorsan akarják leszorítani az árakat a síkpaneles TV-k piacán. Ehhez köztudottan sokmilliárdos beruházásra van szükség, és az árak meredek csökkenésével is számolni kell.

Kapcsolódó linkek:

Újra él a SED TV reménye
A Samsung is érdeklődik a SED TV iránt?
A bíróság elmarasztalta a Canon-t a SED ügyében (Frissítve)
Canon: SED TV gyártás csak 2010-től
A Canon kivásárolja a Toshibát a SED-ből, de így kérdéses a tömeggyártás
Toshiba: a SED HDTV nem lesz látható a CES 2007-en
Az első nyilvánosan kiállított SED HDTV-k
Idén kezdi el építeni a SED TV gyártósort a Canon és a Toshiba
A Toshiba nem kíván 2006-ban megjelenni a SED TV-vel
SED panel az IFA-n zárt ajtók mögött
Épül a Canon és Toshiba SED gyára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .