Toshiba: a SED HDTV nem lesz látható a CES 2007-en

1. Oldal

Nem technikai vagy üzleti okból nem állítja ki a Toshiba 140 centis SED HD képernyőjét a CES 2007-en, hanem egy licenc-megállapodás hiánya miatt.
A Toshiba America Electronic Components, Inc. által kiadott szűkszavú, sajnálkozó közleményéből csupán annyi tudható meg, hogy a cég kénytelen törölni az amerikai szakmai közönség által nagyon várt SED HD képernyő bemutatását a bő két hét múlva kapuit megnyitó CES 2007 kiállításon. Az okok részletezését a közlemény szerint titoktartási kötelezettség akadályozza, de azok nem technikai vagy üzleti jellegűek. Mindazonáltal a közlemény szerint a Toshiba reméli, hogy a probléma rövidesen megoldódik, és később visszatérhetnem a 140 centis SED Egyesült Államokbeli bemutatására.

A probléma valószínűleg az, hogy a technológiával kapcsolatos eredeti licenc-megállapodás csak a Nano Proprietary és a Canon között köttetett, és nem terjed ki a Toshiba-ra. A Canon megpróbálja kijátszani ezt a megállapodást, de úgy tűnik, ez nem jár sikerrel. December 20-án a Chicagói Szövetségi Bíróságon a Nano Proprietary feltételezések szerint megállapodást ajánlott a Canon-nak, de a zárt ajtók mögött zajló tárgyaláson semmilyen egyezség nem született.

CEATEC2006_SEDTV.JPG
Jelentések szerint a Bíróság 2007. áprilisáig elnapolta az ügyet, s ezért egyelőre nem jelenhet meg a SED az USA-ban. Ha erre az időpontra megoldódna a licenckérdés az még épp időben lenne, mivel a Toshiba általában ekkor mutatja be új termékeit. Ha viszont nem jön létre megállapodás eddig az időpontig, akkor a Toshiba komoly gondban lehet, miként vezeti be 2007. végén, a legnagyobb piacon élvonalbeli képernyőjét. Ez azért is sürgető, mert a versenytárs szén nanocsöves (Carbon Nanotubes), a FED (Field Emission Display) és az OLED technológiák mindinkább fenyegetik a most még előnybe lévő SED-et.

Kapcsolódó linkek:

Az első nyilvánosan kiállított SED HDTV-k
Idén kezdi el építeni a SED TV gyártósort a Canon és a Toshiba
A Toshiba nem kíván 2006-ban megjelenni a SED TV-vel
SED panel az IFA-n zárt ajtók mögött
Épül a Canon és Toshiba SED gyára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .