Túl az egy milliomodik Európában eladott Blu-ray Disc-en

1. Oldal

A Blu-ray Disc Association European Promotions Committee (BDA) bejelentése szerint a Media Control Gfk International adatai alapján az idén eddig Európában megvásárolt nagyfelbontású lemezek 73%-a volt Blu-ray Disc, és csak 27% HD DVD.

Blu-ray Disc.jpgA BDA győzelmi jelentése a továbbiakban leszögezi: „Az egyetlen a film-, a zene-, a számítógépes játék- és a komputeripar által általánosan támogatott nagyfelbontású csomagmédia, a Blu-ray Disc a #1 …” mármint az ilyen médiák eladását tekintve. A mérföldkőnek tekintett egymillió darab Európában eladott lemez természetesen csak a filmekre vonatkozik. A sajtójelentés kiemeli az úgynevezett „PlayStation effekt” fontosságát, mivel a nagymennyiségben eladott játékkonzol teremti meg a nagyobb gazdaságossági méretet és teszi költséghatékonnyá a Blu-ray lemezek sokszorosítását.

A Blu-ray Disc filmeladás csúcsát a formátum indulása óta a 44. naptári héten érte el Európában, 66.000 darab lemezzel. Ez főleg az azon a héten megjelent 300, Pókember 3, Drágán add az életed 4.0 és A karib tenger kalózai 3. – A világ végén filmeknek volt köszönhető.

„Ez fontos mérföldkő a Blu-ray Disc számára Európában, és újra bizonyítja, hogy mikor a fogyasztóknak választási lehetőségük van, elsöprő többségük a DB javára dönt” jelentette ki Frank Simonis a formátumot támogató Blu-ray Disc Association European Promotions Committee elnöke. „Az előjelek azt mutatják, hogy a karácsonyi ünnepek kivételesen jók lesznek a Blu-ray Disc számára minden kategóriában a csomagmédiától az asztali lejátszókig és a DB lejátszásra alkalmas játékkonzolokig.” tette hozzá.

Az egy milliomodik európai Blu-ray Disc eladás hírét a formátumot támogató hollywoodi stúdiók vezetői is bizakodó nyilatkozatokkal kommentálták.

A kiadott sajtóközlemény szerint Európában a Blu-ray Disc-ek eladása megelőzi a rivális HD DVD formátumot, s előnye egyre növekszik a PlayStation 3 (PS3) márciusi megjelenése óta (az eladási arány a HD DVD-hez képest 2:1 az éveleje óta, és 3:1 a PS3 indulása óta eddig). A PS3 megjelenését fordulópontnak látja a közlemény a Blu-ray Disc formátum számára Európában, tekintve hogy azóta a heti Blu-ray Disc filmeladás a Media Control Gfk International adatai alapján átlagban kétszer, ötször haladja meg a HD DVD eladást hétről hétre.

Idén eddig a legtöbbet a 300 Blu-ray filmváltozatából adták el – ez fogyott legjobban Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, a Benelux országokban és Svédországban, a James Bond – Casino Royale volt a legkelendőbb az Egyesült- Királyságban és Írországban.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray Disc és HD DVD szóváltás az európai statisztikák körül
HD DVD: több mint 90 ezer lejátszó kelt el három nap alatt az USA-ban
Érdekes nyilatkozatok és bejelentések a Blu-ray Fesztiválon
Blu-ray és HD DVD vezetők eszmecseréje a DisplaySearch konferenciáján
Érdekes nyilatkozatok és bejelentések a Blu-ray Fesztiválon
PlayStation 3: új, kedvező árú modell és csökkentett árú indulócsomag
Miért lassabb a vártnál a Blu-ray Disc és HD DVD eladás?
A CEDIA-n is zajlik a Blu-ray Disc és HD DVD táborok közötti csata
Blu-ray Disc és HD DVD lemezeladások 2007 első félévében
A HD DVD eladások növekedése megelőzi a rivális formátumot
A Blu-ray tábor visszavág az európai HD DVD sikerpropagandára
3:1 a HD DVD és Blu-ray lejátszók eladásának aránya Európában?
Az idei DVD leadások stagnálása függ a nagyfelbontás felfutásától is
Rekord HD DVD lejátszó eladást eredményeztek a kedvező árak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .