Sharp LCD TV-k a Pioneer high-end termékek márkanevével

1. Oldal

A Sharp engedélyt kapott, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában piacra kerülő high-end síkképernyős tévéin használja a Pioneer értékes „Elite” márkanevét.
Csaknem két éve ismert, hogy a Pioneer felhagy a képernyő üzlettel, és nagyjából egy éve elfogytak az üzletekből a világszerte még ma is referenciának tekintett, mély feketéjükről és kimagasló képminőségükről ismert Pioneer KURO plazma TV-k.

Észak-Amerikában a Pioneer high-end AV vevőerősítőit, Blu-ray Disc lejátszóit és hangsugárzóit „Elite” márkanevén forgalmazza – csakúgy, mint korábban plazma csúcskészülékeit – egy jól kiépült dílerhálózaton keresztül. Az „Elite” márkájú Pioneer termékek jelentős elismerést szereztek maguknak a minőségi termékeket kereső fogyasztók körében. Az értékes márkanevet most a Sharp és a Pioneer a kölcsönös előnyöket szem előtt tartva igyekeznek felhasználni.

sharp_elite_brand.jpg
A Pioneer Electronics (USA) Inc. és a Sharp USA-ban működő leányvállalata bejelentése szerint, az utóbbi engedélyt kap, hogy „Elite” márkanévvel LCD TV terméksort forgalmazzon az Egyesült Államokban és Kanadában. A Sharp ezzel bővítheti prémium nagyképernyős TV-i piaci terjesztési lehetőségét, a Pioneer pedig a készülékekkel kiegészítheti „Elite” házi-mozi termékkínálatát, amelyből most nagyon hiányzik a minőségi képmegjelenítő. Az „Elite” LCD TV-k, amelyeket a Sharp és a Pioneer közösen forgalmaznak majd a Pioneer „Elite” dílerhálózatán keresztül lesznek elérhetőek.

A Pioneer és a Sharp együttműködése egyébként nem új keletű. A két cég már 2007-ben egyfajta üzleti szövetséget hozott létre, egy évre rá pedig Sharp képernyőkkel Pioneer KURO LCD TV-k kerültek forgalomba. A két cég 2009-ben közös vállalatot hozott létre, hogy a Blu-ray Disc meghajtók és lejátszók piacán vezető pozíciót építsenek ki.

Kapcsolódó linkek:

A Panasonic a Pioneer KURO plazmatechnológia birtokában
Hivatalos a Pioneer és a Sharp Blu-ray együttműködése
A Pioneer és a Sharp októbertől egyesíti Blu-ray tevékenységét
Mit jelent a Pioneer TV-k eltűnése
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben
A Pioneer és a Sharp összefog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .