Sony Blu-ray lejátszó már csak decemberben?

1. Oldal

A Sony BDP-S1 megjelenését immár sokadszor halasztják el. Az utoljára jelzett október 25-ei időpont helyett a SonyStyle.com-on most már a „megcélzott elérhetőség: 2006. december 4 vagy a körül” megjegyzés szerepel.
Az eredetileg májusra ígért Sony BDP-S1 Blu-ray Disc lejátszó újabb késlekedésének okát a gyártó hivatalosan nem kommentálta, de egyes spekulációk szerint csupán azért tartják vissza a készüléket, mert nem akarják elvonni a figyelmet a november 17-én piacra kerülő PlayStation 3 (PS3) játékkonzoljukról.

Sony_BDP-S1_kep.JPG
Más vélemények szerint a lemezmeghajtókban használt szűkösen rendelkezésre álló kéklézer diódákat inkább a PS3-akba építik. Ennek ellentmondani látszik a Pioneer termékfejlesztési alelnökének és a Blu-ray Association amerikai promóciójáért felelős elnökének Andy Parsons -nek a nyilatkozata, aki szerint „a lejátszók gyártóit nem valószínű, hogy érinti a kéklézer diódák hiánya, mert sokkal kevesebb egységet állítanak elő, mint a Sony által produkált milliónyi PS3.”

Szóval akár érinti a gyártókat, akár nem, pletykák szerint a Pioneer BDP-HD1 Blu-ray lejátszó piaci bevezetését is januárra halasztják, bár néhány kiválasztott forgalmazó rövidesen hozzájut egy-egy mintapéldányhoz, ami arra utal, hogy maga a lejátszó kész, csak néhány kulcsalkatrész hiánya akadályozza a tömeggyártást.

Úgy tűnik tehát, hogy a Samsungs BD-P1000 – amihez új szoftverfrissítés jelent meg a napokban – és a Panasonic DMP-BD10 maradtak az egyedüli asztali Blu-ray lejátszók a 2006-os ünnepi vásárlási szezonra. A Philips és a Sharp harmadik és negyedik negyedévre bejelentett lejátszóiról ugyanis még semmilyen megerősített megjelenési dátum nem ismert.

November közepén ugyanakkor az ellenlábas Toshiba második generációs HD-DVD lejátszói várhatóan mind Európában mind az USA-ban megjelennek.

Kapcsolódó linkek:

Európában később lesz kapható a Sony PlayStation 3
Panasonic: a DMP-BD10 Blu-ray Disc lejátszó októbertől már kapható
Toshiba HD-E1 és HD-XE1 HD-DVD lejátszók az európai piacra
Sony: még nem gyártják a PS3-at, de jönnek az 50GB-os Blu-ray lemezek
A Blu-ray Disc, HD-DVD formátumháború első hat hete
A Sony és a Pioneer is később jelenik meg első Blu-ray Disc lejátszójával
Sony: a PlayStation 3 november 17-től lesz kapható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .