Sony UBP-X1100ES: az új Ultra HD Blu-ray csúcslejátszó (Frissítve)

Kapható az új Sony UBP-X1100ES Ultra HD Blu-ray csúcslejátszó, mely támogatja a Dolby Vision HDR formátumot is és lejátssza a DVD-Audio valamint Super Audio CD lemezeket is.


Frissítés:

Már kapható a Sony új Ultra HD Blu-ray csúcslejátszója, Németországban 800 €, idehaza pedig egy forgalmazónál 259.900 Ft áron. 

2019. április 7.:

A Sony UBP-X700 és UBP-X800M2 mellett végre a márka Ultra HD Blu-ray csúcslejátszója is támogatja majd a Dolby Vision formátumú tartalmakat. A korábbi UBP-X1000ES ugyanis erre még nem volt képes. Az új UBP-X1100ES az alap HDR10 valamint a műsorterjesztésben és a streaming videóknál használatos HLG formátumokat is kezeli, bár az utóbbi nem része az Ultra HD Blu-ray specifikációnak így lemezen nem találkozhatunk vele. A Sony továbbra is kerüli viszont a Samsung által kitalált HDR10+ formátumot, pedig az viszont előfordul néhány – például az első IMAX Enhanced – Ultra HD Blu-ray lemezen.

A hangot tekintve az UBP-X1100ES képes kiadni a Dolby Atmos és DTS:X hangsávok bitfolyamait és a nagy felbontású Hi-Res Audio minősítésének megfelelően akár 24 bit / 96 vagy 124 kHz mintavételezésű nagy felbontású zenei hangfájlokat is lejátszik. A Sony által „the ultimate disc drive”, elnevezéssel illetett azaz „tökéletes lemezmeghajtó” a DVD-Audio és Super Audio CD lemezekkel is elboldogul.

A cég közleménye szerint: „Az UBP-X1100ES lejátszási teljesítménye messze meghaladja a 4K UHD Blu-ray lemezeket. Nézhet, hallgathat és streamelhet szinte amit csak szeretne, beleértve a legtöbb nagy-felbontású video- és nagy-felbontású hangformátumot, valamint számos népszerű streaming szolgáltatást”. A lejátszón tehát működik 4K video-streaming is – a HDR-ről nincs említés -, és beépített a Netflix és a YouTube alkalmazás.

Az UBP-X1100ES-et a Sony úgy tervezte, hogy merev háza kiküszöbölje a mikrorezgéseket, és formatervileg illeszkedjen az STR-DN1080 AV vevőerősítőhöz. Minőségi anyagok használata garantálja a jobb hangminőség, és a hűtőborda valamint a lemezmeghajtó hűvösen tartja a lemezeiket és az UBP-X1100ES házát hosszú ideig tartó használat esetén is.

A Sony UBP-X1100ES a Pioneer UDP-LX500 és a Panasonic DP-UB9000 készülékeivel versenyez, amelyek a HDR10+ és Dolby Vision HDR formátumokat egyaránt támogatják.

A Sony UBP-X1100ES a márka szerint „hamarosan kapható”, de ára még nem ismert.

Sony UBP-X1100ES jellemzői:
Lejátszási lehetőségek:

 • LEMEZEK
  Ultra HD Blu-ray, BD-ROM, Sztereoszkóp 3D (profile 5), SA-CD (SA-CD / CD) lejátszás, DVD-Video, DVD-Audio, DVD-R, DVD-RW, DVD-R Dual Layer, DVD+R, DVD+RW, kétrétegű DVD+R, CD (CD-DA), CD-R/-RW
 • VIDEOFORMÁTUMOK
  HEVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), VP9 (.webm, .mkv), VP8 (.webm, .mkv), VP6 (.flv), MPEG-1 Video / PS (.mpg .MPEG, .mkv) [.VOB, .VRO], MPEG-2 Video / PS, TS ( .mpg.MPEG, .m2ts, .mts, .mkv) [.VOB, .VRO], MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), MPEG-4 / AVC (.mov, 3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), Xvid (.avi, .mkv), WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), AVCHD Disc Format, VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), Motion JPEG (.mov, .avi)
 • AUDIOFORMÁTUMOK
  AAC (.AAC, .mka), HEAAC v.1 / v.2 / level 2, WMA9 Standard (.WMA), LPCM (.mka, .wav), DSD – DSDIFF / DSD (.dff, .dsf), FLAC (.flac, .fla), AIFF (.aiff, .aif), ALAC (.m4a), Dolby Digital (.ac3, .mka), WMA10 Pro, Vorbis, MP3 (.mp3, .mka), AAC (.m4a), Monkey’s Audio
 • FOTÓFORMÁTUMOK
  JPEG (.jpg, .jpeg), GIF (.gif), PNG (.png), MPO MPF 3D (.mpo), BMP (.bmp)
Kép- és hangfunkciók:

 • HDR10, Dolby Vision és HLG (Hybrid Log Gamma) formátumtámogatás
 • HDR – SDR konverzió, 4K felskálázás (60p), Deep color (12 bit), 24p True Cinema, BRAVIA mód
 • Hi-Res Audio minősítés
 • Dolby Atmos (bitfolyam kimeneten) / Dolby TrueHD dekódolás (7.1ch)
 • DTS: X (bitfolyam kimeneten) / DTS dekódolás (7.1ch)
 • DSEE HX
 • Bluetooth TX, LDAC
Hálózat:

 • Beépített WI-FI (2,4/5 GHz) MIMO
 • DMP (Digital Media Player) és DMR (Digital Media Renderer) funkciók
 • 4K streaming, 3D Streaming
Kényelmi funkciók:

Gyerekzár; Szülői felügyelet; BRAVIA Sync (HDMI-CEC), Super Quick Start mód; Automatikus kikapcsolás (Auto készenlét)(20 perc); Feliratozás pozícionálása; Display Info pozícionálása

Méret és tömeg: 430 x 54 x 265 mm / 3.9 kg
Csatlakozók:

2x HDMI (1x HDMI 2.0, 1x HDMI 1.4 csak audió), Analóg audió L/R, Optikai és koaxiális digitális audio kimenetek; Ethernet LAN port; előlapi USB bemenet

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

4 hozzászólás “Sony UBP-X1100ES: az új Ultra HD Blu-ray csúcslejátszó (Frissítve)” bejegyzéshez

  1. Idehaza több mint egy éve nem kapható, és úgy tűnik, hogy Európában sincs már a márka kínálatában.

  1. Ahogy korábban már írtam: „idehaza több mint egy éve nem kapható, és úgy tűnik, hogy Európában sincs már a márka kínálatában.”
   A megadott telefonszámot az Ön adatai megvédése okán töröltem hozzászólásából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .