Sony: új 2008-as belépő- és középkategóriás AV vevőerősítők

1. Oldal

A Sony belépőszintű STR-DG520-as és középkategóriás STR-DG720-as vevőerősítők HDMI csatlakozásain keresztül 1080/24p videojel is átvihető, az STR-DG820-be pedig már Dolby TrueHD, DTS Master Audio dekódert is beépítenek.
A Sony STR-DG820 mint az új középkategóriás AV vevőerősítők legtöbbet tudó modellje az összes többi Dolby és DTS hangformátum mellett a Blu-ray Disc lemezeken megtalálható, a stúdiófelvétellel teljesen azonos, tömörítetlen sokcsatornás Dolby TrueHD és DTS Master Audio hangsávok bitfolyamának dekódolására is képes. E mellett a 8 csatornás LPCM digitális audiojeleket is tudja fogadni.

STR-DG820.jpg
Az STR-DG820 az említett digitális audiojeleket négy 1.3-as verziójú HDMI bemenetén keresztül fogadja. A Blu-ray Disc-ek tökéletes képét biztosító, másodpercenként 24 képkockás (1080/24p) jelet is ezekről továbbítja az egy HDMI kimenetre akár a nagyobb színfelbontású „Deep Colour” vagy a szélesebb színtartományt leíró „x.v.Colour” formátumban is.

Az STR-DG820 egyszerű beállításáról a „Digital Cinema Auto Calibration” elnevezésű automatikus kalibráló rendszer gondoskodik, mely a mellékelt mérőmikrofonnal megméri a hangsugárzók frekvencia-átviteli tulajdonságait, távolságát a hallgatás helyétől, s ezek alapján hangolja be az erősítőt (szinteket, késleltetéseket, keresztváltási frekvenciákat, stb.).

Mikor mindent beállítottunk, a Sony Picture Studio lehallgató termének mérései alapján egy kifinomult jelfeldolgozást felhasználva a „Digital Cinema EX” hangmód biztosítja, hogy egy valódi mozi szívében érezhessük magunkat.

Az új AV vevőerősítőkön megtalálható a Sony Digital Media Port (DMPORT) csatlakozója, mely számos moduláris adaptert tud fogadni, hogy különböző hordozható zenelejátszókat, például Walkman lejátszókat, telefonokat és iPod-ot csatlakoztathassunk az erősítőhöz. Van Bluetooth and wi-fi adapter is, és a „Portable Audio Enhancer” hangzásjavító beállítással a tömörített zenefájlok is új életre kelthetőek.

A „BRAVIA Sync” (HDMI-CEC) vezérlési funkcióval a HDMI kábelekkel csatlakoztatott vevőerősítő, Blu-ray Disc lejátszó és BRAVIA LCD TV egy gombnyomással vezérelhető. A „play” gomb megnyomására a TV automatikusan kiválasztja megfelelő bemenetét, a „standby” megnyomva pedig az egész rendszer kikapcsol, mikor befejeztük a film nézését.

STR-DG820_csatik.jpg
Az STR-DG820 elegendő teljesítményt ad le egy akár 85 köbméteres szoba surround hangterének előállításához is. Mind a hét hangsugárzó számára 100W-ot biztosít (1kHz, 1%THD, 8Ω), ami valószínűleg szélesebb sávon, kisebb torzítás (20Hz-20kHz, 0,09%THD, 8Ω) mellett inkább csak 85-90W-nak felel meg.

A termékkategóriában eggyel az STR-DG820 alatt lévő új, STR-DG720-nak három be- egy ki HDMI jelismétlő (repeater) csatlakozója van, mely ugyancsak alkalmas a 1080/24p video és az „x.v.Colour” továbbítására, valamint sokcsatornás HD audiót is képes fogadni 8 csatornás LPCM formában. A 7x100W-os vevőerősítő „Digital Cinema Auto Calibration” és „BRAVIA Sync” segítségével állítható be illetve kezelhető, „Cinema Studio EX” processzálásra és Dolby Digital EX valamint DTS-ES hangsávok dekódolására is képes.

Az új vevőerősítő sorozat legegyszerűbb modellje, az STR-DG520 is rendelkezik két be-, egy kimeneti HDMI kapcsoló csatlakozóval, amin keresztül 1080/24p digitális videojel is továbbítható. Működik benne a „Digital Cinema Auto Calibration” beállítás valamint a „Cinema Studio EX” processzálás, és van rajta DMPORT is. 5x100W teljesítményt ad le.

Kapcsolódó linkek:

Sony: BRAVIA S4000-es LCD TV-k a széles vásárlói kör számára
Sony DVP-NS708H: új DVD lejátszó nagyfelbontású TV-khez
Sony: BRAVIA V4000-es az elérhetőbb teljes HD felbontású LCD TV
Sony: BRAVIA V4500-as LCD TV-k beépített HDTV tunerrel
Sony: a BRAVIA E4000-es LCD TV akár egy festmény
Sony: BRAVIA W4000-es LCD TV-k képkeret üzemmóddal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .