Sony X80C/S80C: az új megfizethetőbb 4K Ultra HD TV-k

1. Oldal

A Sony tovább bővíti 4K Ultra HD TV kínálatát a síkképernyős X80C/X81C és az ívelt képernyőjű S80C belépő szériák modelljeivel, amelyek abban különböznek az eddigi készülékektől, hogy nem támogatják a nagy dinamikatartomány (HDR) tartalmakat.


Az új X80C és S80C modellek lesznek a Sony legolcsóbb 2015-ös 4K Ultra HD TV-i. Ezekben is a legújabb nagy-teljesítményű „4K Processor X1” képfeldolgozó chip gondoskodik a különböző felbontású tartalmak színpontosságáról, kontrasztjáról és képtisztaságáról.

Sony X80C
Sony X80C


A legfontosabb különbség a korábban bejelentett 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-k és az új modellek között, hogy míg a BRAVIA csúcs TV-k és az X83C kivételével az összes többi támogatják majd a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmakat egy még idei rendszerszoftver frissítést követően – ezt a Sony az IFA-n jelentette be -, addig az újak nem. Az új X80C és S80C nélkülözi a szélesebb színteret biztosító TRILUMINOS Display kvantumpötty technológiát és az érintésérzékelő távirányítót is.

Változatlan formában része viszont az új modelleknek az Android TV okos TV platform, hozzáférést biztosítva alkalmazásokhoz, zenékhez, film és televíziós tartalmakhoz valamint játékokhoz jórészt a Google play jóvoltából. A beépített Google Cast protokoll lehetővé teszi, hogy a TV-ket úgy lehessen használni, mint a Chromecast eszközt. A Sony jelenleg a platform Android 5.1-es verziójához illeszkedő korszerűsítésén dolgozik.

Sony S80C
Sony S80C


A Sony S80C 139 és 164 centis (55 és 65 inch) ívben hajló képernyővel, az X80C 123 és 139 centis (49 és 55 inch) síkképernyővel lesznek kaphatóak.

A Sony BRAVIA X80C/S80C további főbb jellemzői:

• 4K Ultra HD (3.840 x 2.160 képpont) felbontás
• 4K Processor X1 képfeldolgozó processzor, 4K X-Reality PRO 4K felskálázás
• Motionflow XR800Hz (S80C) és XR200Hz (X80C) mozgásmegjelenítés
• Aktív 3D képmegjelenítés (csak az S80C)
• 2x 10W-os hangrendszer
• Hangjellemzők: S-Master digitális erősítő, S-Force Front Surround, Clear Audio+, DSEE, Clear Phase
Android TV platform, „One-Flick Entertainment” kezelőfelület
• One Flick távirányító (opcionális)
• NFC érintéses tartalomtükrözés és Photo Share funkció

Kapcsolódó linkek:

Sony: még több BRAVIA 4K Ultra HD TV lesz HDR kompatibilis
Sony: HDR kompatibilisek lesznek a BRAVIA csúcs TV-k
Sony: új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-k Android TV-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .