Sony: még több BRAVIA 4K Ultra HD TV lesz HDR kompatibilis

1. Oldal

A Sony az IFA 2015 előtt jelentette be, hogy az X94C és X93C csúcsmodellek után egy hálózati frissítéssel HDR kompatibilissé teszi az X90C, X85C, S85C és az új X91C szériák készülékeit is.


A nagy dinamikatartomány (HDR) a képernyőn szélesebb fényességi tartományt, s így nagyobb kontrasztot reprodukál, vagyis fényesebb fehéret, mélyebb feketét és több árnyalati/fényességi részletet e kettő között. Az Ultra HD után a HDR újabb lépés a tökéletesebb képminőség elérésében.

Azt már korábban bejelentette a Sony, hogy BRAVIA X93C és X94C szériájú 4K Ultra HD TV-i HDR kompatibilisek lesznek. Ezek a készülékek a márka „X-tended Dynamic Range” technológiájával biztosítják a HDR látványélményt, az X93C modellek kétszeres, az X94C modellek háromszoros fényerőtartományt biztosítanak, az utóbbit az „X-tended Dynamic Range PRO” teljes mátrix helyi fényerőszabályzással.

A még 2015 vége előtt megjelenő ingyenes rendszerszoftver frissítéssel a többi idén forgalomba kerülő BRAVIA 4K Ultra HD TV is HDR kompatibilis lesz. Vagyis az X91C, X90C, X85C és S85C TV-k is képesek lesznek a HDR tartalmak fogadására és egy kis ízelítőt nyújtanak azokból, de nem képesek a teljes dinamikatartomány reprodukálására. HDR tartalmakat kínál már az Amazon, várhatóan már idén a Netflix és az Ultra HD Blu-Ray. A frissítés tartalmazza a HDMI 2.0a csatlakozást is.

Az IFA 2015 kiállításra időzítve mutatta be az X90C széria kibővítésének tekinthető új 189 centis (75 inch) X91C 4K Ultra HD TV-t HDR kompatibilitással, amit a fentiekben említett frissítéssel kap majd meg a készülék.

Sony X91C.jpg
Az X91C mindössze 15mm vastag és szinte keretmenetes képernyője vagy szilárd alumínium lábain áll vagy a mellékelt fali tartón lóg. A készülék nagy-teljesítményű „4K Processor X1” képfeldolgozása gondoskodik a képminőségről, bármi is legyen a műsorforrás, a márka TRILUMINOS Display (kvantumpötty) technológiája pedig nagy színtartományt biztosít.

A készüléken Android TV okos TV platform fut, Google Cast protokoll biztosít a zökkenőmentes csatlakozását, alkalmazás-, játék-, film-, kép- és zenemegosztást, hangkeresés segít tartalmakat találni. Az intuitív tapipados távirányítóval és a „One-Flick Entertainment” kezelőfelületen kényelmes böngészhetőek a TV csatornák, internet videók, fotók és egyéb tartalmak.

A Sony BRAVIA X91C szeptember közepétől kapható Európában.

A Sony BRAVIA X91C technikai jellemzői:

• 189 cm (75 inch) képernyőméret
• 4K Ultra HD (3.840 x 2.160 képpont) felbontás
• 4K Processor X1 képfeldolgozó processzor, 4K X-Reality PRO 4K felskálázás
TRILUMINOS Display színmegjelenítés
• Motionflow XR800Hz mozgásmegjelenítés
• 2.2 csatornás hangrendszer 2db 20x100mm-es hangszóróval és 2db 60mm-es mélyhangszóróval
• Hangjellemzők: S-Master digitális erősítő, S-Force Front Surround, Clear Audio+, DSEE, Clear Phase
Android TV platform, „One-Flick Entertainment” kezelőfelület
• One Flick távirányító
• NFC érintéses tartalomtükrözés és Photo Share funkció
• Aktív 3D képmegjelenítés
VP9 és HEVC kompatibilitás

Kapcsolódó linkek:

Amazon 4K HDR tartalmak Samsung Sony és LG TV-ken is
Sony HT-RT5: hangrendszer vezeték-nélküli hátsó hangsugárzókkal
Sony: HDR kompatibilisek lesznek a BRAVIA csúcs TV-k
Sony: új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-k Android TV-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .